11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCând scăpăm de gropile din cartierul 1 Mai?

Când scăpăm de gropile din cartierul 1 Mai?

Pe multe străzi din cartierul 1 Mai, șoferii fac slalom printre gropi
Pe multe străzi din cartierul 1 Mai, șoferii fac slalom printre gropi

Unele străzi din cartierul craiovean 1 Mai arată ca după bombardament. Pe unele nu s-a mai intervenit de ani buni, iar gropile s-au transformat în adevărate cratere, în care șoferii își rup zilnic mașinile.

Gropile care s-au format pe mai multe străzi din cartierul craiovean 1 Mai sunt un coșmar pentru șoferii care trec prin această zonă. Străzi precum Dr. Ștefan Berceanu, Dr. Victor Gomoiu (de la intersecția cu strada Dr. Ion Cantacuzino, până la cea cu strada Popoveni), Dr. Ion Augustin, Dr. Constantin Angelescu arată mai rău decât ulițele din mediul rural, chiar dacă sunt betonate. Asta pentru că pe ele nu s-a mai intervenit de zeci de ani, iar gropile s-au transformat în adevărate cratere. Atunci când plouă, gropile, mascate de apă, devin adevărate pericole pentru conducătorii auto.
„E dezastru cu gropile astea aici. Acum s-au mai apucat de lucru, se asfaltează, dar să vedem cât îi va ține. Sunt străzi pe care nu s-a mai turnat un metru de asfalt de zeci de ani. Nici măcar așa, o plombare. Sau dacă s-a turnat ceva prin gropi, nu a ținut mai mult de câteva luni. Pe strada Dr. Ștefan Berceanu, de exemplu, s-a pus ceva acolo anul trecut, nu știu ce, dar după prima ploaie gropile s-au făcut la loc“, a declarat Viorel, care locuiește pe strada Dr. Victor Gomoiu. Altă nemulțumire este legată tot de strada Dr. Ștefan Berceanu. „Asta este cea mai circulată stradă din zonă, având în vedere că pe aici trec zilnic autobuzele și microbuzele care vin la Autogara Sud și nu s-a mai intervenit pe ea de zeci de ani. Și nu doar pe strada Dr. Ștefan Berceanu este așa, ci și pe altele. S-au efectuat lucrări în zonă, s-au băgat niște cabluri prin pământ cu care au traversat strada, iar asta nu a făcut decât să înrăutățească și mai mult lucrurile. Se circulă foarte greu, dai din groapă în groapă“, a spus și Marius, care stă chiar pe strada Dr. Ștefan Berceanu.

Noroc cu Târgul Municipal

Situația pare să se fi schimbat odată cu revenirea Târgului Municipal pe strada Dimitrie Gerota, pentru că, la scurt timp după mutarea târgului aici, au început și modernizările de străzi. A fost asfaltată strada Dr. Victor Gomoiu, momentan până la intersecția cu strada Dr. Ion Cantacuzino, s-a micșorat trotuarul și au apărut astfel noi locuri de parcare, iar strada Constantin Severeanu a fost asfaltată în câteva zile. Și luni se lucra pe strada Dr. Victor Gomoiu, iar din spusele autorităților locale lucrările în această zonă vor continua până când vor fi asfaltate toate străzile.
„Asfaltarea din cartierul 1 Mai s-a făcut pe priorități. S-a început cu străzile considerate mai importante, dar până în vară toate străzile de aici vor avea asfalt. Vorbesc de sectorul cuprins între strada Dr. Dimitrie Gerota și strada Popoveni, delimitat de Râului și Nicolae Ionescu Sisești. Acum se lucrează pe strada Dr. Victor Gomoiu. A fost asfaltată pe jumătate, s-au făcut și locuri de parcare, dar se va merge cu ea până la capăt, adică până la intersecția cu strada Popoveni. Având în vedere că în zonă s-a mutat Târgul Municipal, acesta a fost și motivul pentru care s-a început cu străzile adiacente lui, respectiv Dr. Victor Gomoiu și Constantin Severeanu, dar lucrările vor continua. Se va intra cu asfalt și pe celelalte străzi, cum ar fi Dr. Constantin Angelescu, Dr. Ștefan Berceanu și altele de legătură. Echipele de la Delta ACM nu vor pleca de aici până nu vor fi asfaltate toate străzile, pentru că, într-adevăr, sunt în această zonă și străzi pe care nu s-a mai intervenit de mult“, a precizat Radu Preda, city-managerul municipiului Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS