8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljTermo vrea să știe cine are centrală

Termo vrea să știe cine are centrală

Reprezentanții asociațiilor de proprietari din Craiova lucrează la listele solicitate de Termo (Foto: Traian Mitrache)
Reprezentanții asociațiilor de proprietari din Craiova lucrează la listele solicitate de Termo (Foto: Traian Mitrache)

Asociațiilor de proprietari din Craiova le-au fost solicitate de către Termo liste cu apartamentele care s-au debranșat de la sistemul centralizat de încălzire al orașului. Cu alte cuvinte, Termo vrea să știe până la sfârșitul acestei luni cine are centrală de apartament și cine nu.

SC Termo Craiova SRL le-a solicitat, în această săptămână, asociațiilor de proprietari din Craiova să prezinte o situație a locatarilor care s-au debranșat de la sistemul centralizat de încălzire. Scopul este acela de a ști care este situația reală a craiovenilor care mai sunt abonați ai furnizorului de căldură al orașului. Pe termen lung, s-ar putea lua în calcul o reconfigurare a zonelor unitare de încălzire, deoarece din cauza debranșărilor unele blocuri nu mai întrunesc condițiile încadrării în aceste zone. Totodată, reprezentanții Termo spun că este prima dată când se face o astfel de inventariere. „Este corect să știm și noi care este situația apartamentelor debranșate de la sistemul centralizat de încălzire. Este prima dată când se face această inventariere. Vom merge să verificăm și noi în teren. În funcție de rezultate, pe viitor se poate discuta chiar de o reconfigurare a zonelor unitare. Până la acest moment am solicitat asociațiilor aceste date, după care vom face și noi verificări“, a declarat, pentru GdS, Dan Magla, reprezentantul SC Termo Craiova SRL.

Asociațiile fac listele, dar nu știu pentru ce

Reprezentanții asocia­țiilor de proprietari s-au conformat și au trecut la întocmirea tabelelor, chiar dacă nu știu la ce folosește furnizorul de căldură al orașului aceste date.
„De la Termo am primit un telefon și a mai venit un angajat al dumnealor care ne-a anunțat să le dăm apartamentele care sunt debranșate de la Termo și care și-au montat centrale de apartament. Acum lucrăm la întocmirea tabelului pe care îl vom înainta. Nu ne-au spus pentru ce, bănuiesc că le este necesar pentru echilibrarea sistemului. Noi, în asociație, avem aproximativ 100 de apartamente care sunt debranșate din totalul de 493 de apartamente. Listele trebuie să le predăm până la sfârșitul acestei luni“, a spus Marin Bobu, președintele Asociației de proprietari nr. 37 Craiovița Nouă. În același mod a procedat și președintele Asociației de proprietari nr. 24 Brazda lui Novac. „Fac o inventariere a proprietarilor care sunt debranșați. Au venit și ne-au cerut aceste date, probabil își fac și dumnealor o inventariere, o evidență. În asociația noastră sunt debranșate cam 100 de apartamente, iar tendința este să plece mai mulţi, fiindcă oamenii sunt nemulțumiți de costuri“, a precizat Marin Văduva, președintele Asociației de proprietari nr. 24 Brazda lui Novac. Unii dintre reprezentanții proprietarilor se gândesc și la faptul că această inventariere ar putea modifica în viitor configurația zonelor unitare. „Termoficarea ne-a cerut o situație cu apartamentele debranșate. Probabil vor să ştie dacă proprietarii debranșați au toate aprobările necesare, dacă s-au debranșat legal. Poate vor să schimbe acele zone unitare, care nu prea mai sunt așa cum erau cunoscute în urmă cu câțiva ani“, este de părere Marcel Cumpănașu, președintele Asociației de proprietari nr. 3 Siloz-Sărari.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS