21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljParcări modernizate prin... desființare

Parcări modernizate prin… desființare

Modernizarea aleilor și trotuarelor din cartierul craiovean Valea Roșie i-a lăsat pe locatari fără parcări. În această situație sunt proprietarii din blocurile 18, 19 și 20 din acest cartier. Când constructorul s-a apucat să amenajeze parcarea, a aflat că ar fi teren privat și a întrerupt munca. Lucrări similare i-au lăsat pe locatarii din blocul M40, din Sărari-Siloz, fără aleea de acces de la intrarea în bloc.

Pentru craiovenii din blocurile 18, 19 și 20, din Valea Roşie, modernizarea aleilor dintre blocuri și amenajarea parcărilor din apropierea acestora nu sunt deloc binevenite. Zeci de proprietari au rămas fără locurile de parcare, fiind nevoiți să-și lase acum mașinile pe stradă. Oamenii sunt revoltați de faptul că inclusiv aleile de acces către intrarea în bloc au fost sparte și lăsate așa. Ei consideră că vinovați sunt atât reprezentanții administrației locale, cât și constructorul Delta ACM, care efectuează lucrările de modernizare și întreținere pe contractul-cadru. „Au venit cei de la Delta ca să asfalteze aleile dintre blocuri, să amenajeze parcările și să schimbe bordurile. Au spart aici, între blocuri, unde aveam și noi parcări amenajate. Au distrus toată parcarea, au spart trotuarele. După ce au stricat tot, a apărut cineva care spune că este proprietar, deci o parte din parcările dintre blocuri ar fi proprietate privată. Nici cei de la primărie nu știu care este situația acestui teren. Au venit cu excavatorul, au săpat și au rămas șanțuri, bălți, nămol. Acum parcăm pe stradă, plătim parcare și unde parcăm? Uitați cum arată acum intrarea în blocul nostru! Pe unde intră o ambulanță, pompierii? Dacă, într-adevăr, tot acest teren este proprietate privată și vine proprietarul și închide, noi rămânem doar cu o alee pentru trecere. Am plătit și așteptam să avem și noi parcări amenajate. Mulțumim primăriei, care ne-a lăsat fără parcări“, spune Claudiu Marin, proprietar în blocul 19 din cartierul craiovean Valea Roșie.
Acum, cei 80 de proprietari din cele trei blocuri parchează pe unde apucă, în parcările de la blocurile vecine sau pe marginea străzii Vântului. „La începutul lunii martie, angajați ai Primăriei Craiova au demarat în zonă lucrări de amenajare a spațiului existent între blocurile noastre, situate pe str. Vântului, a parcării auto. În timpul lucrărilor, la fața locului s-a prezentat o persoana fizică, care a pretins că este proprietarul unei părți din terenul intravilian existent între blocurile 18 și 19, situație în care muncitorii care lucrau în zonă au sistat lucrările până la lămurirea situației juridice a terenului intravilan. În prezent, imaginea terenului intravilan este dezolantă și, cel mai important, locatarii din blocurile respective, care posedăm autoturisme, nu putem parca pe terenul intravilan, întrucât terenul este acoperit de nămol. Noi am făcut și o înștiințare către Primăria Craiova să clarifice situația juridică a terenului intravilan și în măsura în care există posibilitatea, să se ia în discuția Consiliului Local posibilitatea despăgubirii proprietarului terenului, pentru ca municipalitatea să poată construi o parcare auto pe terenul menționat“, ne-a scris, pe adresa GdS, Liviu Văduva, proprietar în blocul 19.
Oamenii spun că ei plătesc taxa de parcare și este dreptul lor să beneficieze de un loc amenajat unde să-și lase autoturismul. „Să facă măcar cum a fost. Am înțeles că ar fi un teren privat, noi parcam aici înainte, dar acum am rămas fără parcări. Vrem ca primăria să rezolve situația. Rămâne parcare, proprietarul își închide? Eu știu că plătesc loc de parcare, cred că este normal să avem și noi o parcare“, este de părere Mircea Zăvoranu.

Unii au mai rămas cu câteva locuri de parcare

Aceeași situație se întâlnește și în parcarea blocurilor 22-25. Aici, jumătate din parcare a fost revendicată, mare parte din parcare a fost desființată, rămânând loc doar pentru trei mașini. „Au venit locatarii și la mine și s-au plâns. Constructorul mi-a spus că lucrează după un proiect, dar oamenii îmi reproșează mie și mă întreabă ce se întâmplă. Au rămas toate aceste blocuri fără un loc de parcare“, a explicat Viorel Grigoraș, președintele Asociației de proprietari nr. 1 Valea Roșie.

Aleea către stradă a fost spartă

Modernizarea aleilor și trotuarelor le-a ridicat probleme și proprietarilor din blocul M40 din cartierul Sărari – Siloz. Aceștia s-au trezit că nu mai pot folosi aleea de acces către stradă deoarece o parte din aceasta a fost spartă de constructor și amenajată ca spațiu verde. Prin urmare, fie calea de acces către stradă ar fi trecut prin spațiul verde, care urma să fie amenajat, fie locatarii ar fi trebuit să meargă până la colțul blocului ca să aibă acces la stradă. „S-a făcut bordură înaltă de la un capăt la altul al cvartalului de blocuri. Dacă vii către intrarea blocului, treci fie prin spațiul verde, pe care probabil vor să-l amenajeze, sau te duci să ocolești pe la capătul blocului. Oamenii au ieșit din bloc și au făcut scandal. Doar așa au venit, au scos bordurile și au pus din astea joase, și au turnat partea de alee pe care au spart-o. În plus, eu am auzit-o chiar pe doamna primar că dacă vin cu lucrările de modernizare în cartier nu pleacă de acolo până nu termină tot. Aici la noi se lucrează doar pe strada principală, în fața blocurilor, iar aleile și parcările din spatele blocurilor de pe strada Împăratul Traian sunt neatinse“, a spus președintele Asociației nr. 3 Sărari-Siloz, Marcel Cumpănașu.
Reprezentanții Primăriei Craiova nu au putut fi contactați până la închiderea ediției pentru a lămuri aceste situații.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS