11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjNumărul disponibilizaţilor de la Minprest s-ar putea dubla

Numărul disponibilizaţilor de la Minprest s-ar putea dubla

Minprest Serv SA Rovinari, prestator de servicii al CEO
Minprest Serv SA Rovinari, prestator de servicii al CEO

Numărul angajaţilor de la Minprest Serv SA Rovinari care vor fi disponibilizaţi de la 1 aprilie ar putea creşte după ce altă subunitate a Complexului Energetic Oltenia (CEO) a anunţat că va renunţa la 147 de angajaţi. Este vorba de salariaţii Minprest care prestează activităţi pentru Exploatarea Livrări Căi Ferate Uzinale din cadrul Complexului Energetic Oltenia.
De asemenea, la începutul lunii martie, administraţia Minprest Serv SA Rovinari, firmă deţinută de CEO, a primit o adresă din partea acţionarului majoritar, potrivit căreia vor fi reduse cheltuielile pentru anumite tipuri de lucrări. Este vorba de activităţile de demolări case, recuperare role şi sortare-gestiuni. 150 de muncitori îşi vor pierde locurile de muncă prin reducerea bugetului pentru plata serviciilor respective de către Complexul Energetic Oltenia.

Majoritatea au cedat teren către CEO

Potrivit lui Constantin Creţan, liderul Sindicatului Lignitul Oltenia, unde au adeziune şi muncitori de la Minprest, a declarat că peste 300 de angajaţi ai prestatorului de servicii pentru minerit își vor pierde locurile de muncă.
„Este o situaţie disperată şi cele două adrese sunt clare pentru toată lumea. 300 de oameni vor fi disponibilizaţi de la Minprest. Tot ce putem face este să solicităm o întâlnire cu şefii Complexului Energetic Oltenia pentru a identifica soluţii să nu se ajungă la această cifră de persoane disponibilizate. Este vorba de muncitori care au cedat terenuri şi case pentru ca producătorul de cărbune să poată avea fronturi de lucru, iar acum oamenii sunt daţi afară.
De asemenea, între disponibilizaţi se găsesc şi salariaţi externalizaţi din minerit în anul 2002, când a fost înfiinţat Minprest“, a declarat Constantin Creţan.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS