14 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljLiceenii craioveni și-au arătat talentul la muzică

Liceenii craioveni și-au arătat talentul la muzică

La Liceul de Arte „Marin Sorescu“ a avut loc sâmbătă, 12 martie, proba artistică de muzică din cadrul ediției a opta a „Competiției Tinereții“. Proiectul se desfășoară sub forma unui concurs între liceele din Oltenia și este organizat de Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Dolj, susținută de Ministerul Tineretului și Sportului, în parteneriat media cu postul de televiziune Alege TV și Gazeta de Sud.
Liceenii s-au întrecut până acum în mai multe probe, printre care cultură generală, dans sau antreprenoriat. Pentru proba de muzică, aceștia au abordat patru stiluri muzicale diferite: folk, populară, instrumentală şi muzică uşoară.
Fie că au ales să concureze cu momente artistice de canto sau și-au arătat talentul în acorduri de chitară și de pian, la orgă sau clarinet, tinerii au urcat pe scenă încrezători și foarte bine pregătiți.
Juriul, format din repre­zentanți ai Casei de Cultură a Studenţilor – Nikos Temistocle și Adrian Blejoiu, interpreta de muzică populară Mirela Zisu, profesorii de muzică Ionuţ Moandă și Simona Creţan, interpreta de muzică folk Mădălina Amon și Mihalea Pătran, solistă vocală și instrumentist al Trupei Casual Band – a punctat calităţile vocal-interpretative, prezenţa scenică, dificultatea repertoriului și originalitatea interpretării.
Pentru secțiunea de muzică populară s-a ținut cont și de frumuseţea şi autenticitatea costumului popular.
Pe locul întâi s-a clasat Liceul de Arte „Marin Sorescu“, locul doi a fost ocupat de Colegiul Național „Frații Buzești“, iar Colegiul Național „Elena Cuza“ s-a situat pe locul trei.
Ediția a opta a „Com­petiției Tinereții“ a început în luna noiembrie a anului trecut și se va încheia în iunie 2016.
Concursul îl puteţi urmări pe postul de televiziune Alege TV, în cadrul emisiunii cu acelaşi nume‚ „Competiţia Tinereţii“, sâmbătă, de la ora 21.00.
Mai multe informații despre probe, regulamentul concursului, dar și clasamentul actualizat al liceelor înscrise le găsiți pe site-ul: www.djst.ro.
Carmen Gîrbea

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS