22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljUn polițist își acuză superiorii de șantaj și abuz în serviciu

Un polițist își acuză superiorii de șantaj și abuz în serviciu

Polițistul doljean spune că a fost agresat atât de șeful Postului de Poliție Cârna, cât și de ajutorul acestuia
Polițistul doljean spune că a fost agresat atât de șeful Postului de Poliție Cârna, cât și de ajutorul acestuia

Un agent din cadrul Postului de Poliţie Cârna susține că a fost agresat și amenințat atât de șeful de post, cât și de ajutorul acestuia, motivul scandalului fiind două dosare pe care agentul le avea în lucru de mai mult timp. La rândul lor, reprezentanții IPJ Dolj și procurorii din Segarcea spun că lucrurile au stat tocmai invers, iar agentul de poliție s-a ales cu un dosar penal pentru ultraj, purtare abuzivă și influenţarea declaraţiilor.

Agentul Silviu Cătălin Epure din cadrul Postului de Poliţie Cârna susține că totul a început pe 17 februarie, când șeful de post Ștefan Berceanu i-a cerut două dosare pe care le avea în lucru. „A venit în biroul meu, cerându-mi să-i dau două dosare penale care se aflau în lucru la mine. Eu i-am spus că i le voi da, însă numai după ce vor fi îndeplinite formalitățile legale, fiind necesară consemnarea în condica retur a documentelor postului. Când a auzit aceste lucruri, agentul-șef Berceanu Ștefan a devenit brusc agresiv verbal, spunând că Postul de Poliție Cârna îi aparține. Mi-a spus că dacă nu îi dau aceste dosare îmi va tăia lacătul de la fișetul metalic și le va lua. În acest sens, l-a trimis pe numitul Giubegeanu Tudorel (paznic comunal – n.r.) să ia un polidisc pentru a tăia acel lacăt“, a explicat agentul Epure în plângerea sa.
Mai departe, polițistul spune că a sunat un procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Segarcea, care i-a cerut să vină cu cele două dosare la Parchet.
Nu a reușit să le ducă, pentru că, spune polițistul, ar fi fost agresat de șefii săi. „Am luat cele două dosare din fișetul metalic pentru a le duce procurorului Scarlat Daniel, moment în care am fost abordat din nou de către numitul Berceanu Ștefan, care m-a constrâns să îi dau cele două dosare. M-a îmbrâncit, încercând să îmi ia cu forța cele două dosare, m-a tras de cămașă, m-a lovit cu podul palmei în piept și m-a zgâriat pe mâini. Eu am încercat să scap, moment în care agentul-șef adjunct Potbaniceanu Marius (ajutorul șefului de post – n.r.) a sărit și el să mă lovească, punându-mi mâna în piept“, a mai spus agentul. Polițistul a reușit să iasă din biroul șefului, a sunat din nou procurorul, care i-a spus să se prezinte cu dosarele în dimineața zilei de 19 februarie. În acea zi, agentul Epure a aflat că este cercetat într-un dosar penal de ultraj. Polițistul a înregistrat cu telefonul mobil discuțiile cu șefii săi și este hotărât să-și caute dreptatea, mai ales că ar fi fost amenințat de șeful de post „că dacă nu voi face un raport prin care să solicit să fiu mutat, el va face în așa fel încât să ajung la închisoare“, după cum a precizat polițistul.

Polițist cercetat pentru comiterea a trei infracțiuni

Reprezentanții IPJ Dolj au explicat că aceste fapte fac obiectul unui dosar penal aflat în lucru la Parchetul de pe lângă Judecătoria Segarcea. Lucrurile ar fi stat cu totul invers, adică agentul Epure și-ar fi agresat șeful atunci când acesta i-a cerut două dosare penale privind comiterea infracțiunii de furt de energie electrică pe care le avea în lucru de prea mult timp. Și asta în baza unei dispoziții emise de procurorul care supraveghează cercetările în cele două dosare.
Procurorii din Segarcea au precizat pentru GdS că agentul de poliție Silviu Cătălin Epure este cercetat pentru comiterea infracțiunilor de ultraj, purtare abuzivă și influențarea declarațiilor. „În fapt, s-a reţinut că inculpatul Epure Silviu Cătălin din cadrul Postului de Poliţie Cârna l-a agresat pe şeful Postului de Poliţie Cârna şi pe un alt coleg, toţi aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu, după care, în timpul urmăririi penale, a încercat să intimideze martorii audiaţi în cauză, în scopul de a-i determina să-şi retracteze declaraţiile date în faţa procurorului“, au precizat reprezentanții Parchetului de pe lângă Judecătoria Segarcea. Anchetatorii mai susțin că s-au autosesizat cu privire la infracțiunile de care este suspectat agentul Epure.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS