21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljLizica Drăgoi și Valentin Andrei aduc veselia în casele iubitorilor de muzică

Lizica Drăgoi și Valentin Andrei aduc veselia în casele iubitorilor de muzică

Lizica Drăgoi și Valentin Andrei

Lizica Drăgoi și Valentin Andrei sunt doi dintre cei mai îndrăgiți interpreți de muzică populară din Oltenia. Fiecare a reușit să cucerească publicul iubitor de folclor cu talentul și emoția pe care o transmit prin cântecele lor. Pe Lizica și Valentin îi leagă o prietenie frumoasă de 15 ani. Împreună compun cântece pline de succes la public.
Cei doi artiști sunt mereu cu zâmbetul pe buze. Dincolo de problemele pe care le întâmpină pe scenă, în faţa publicului, bucuria de a cânta li se citeşte pe chip. „Mai tot timpul râdem, chiar dacă avem şi probleme. Până la urmă, cu ce ne alegem de la viaţă? Oricum, necazurile sunt date la fel ca bucuriile, vin şi trec. Trebuie să le luăm aşa cum vin, iar noi trebuie să ne facem viaţa frumoasă, pentru că nimeni altcineva nu va veni să-ţi spună că vrea să te facă fericit“, a spus Valentin Andrei. Astfel, bucuria de a cânta este cea care îi aduce pe scenă de fiecare dată pe Lizica şi pe Valentin.

Lizica Drăgoi: Râdem să ne facem viaţa mai frumoasă

De 35 de ani, Lizica Drăgoi este în atenţia publicului iubitor de folclor. Interpreta își împarte timpul între cântecul popular, cei doi copii și meseria de asistentă în cadrul Secției de Anestezie și Terapie Intensivă a Spitalului de Urgenţă Craiova. De mai bine de 13 ani, cunoscuta interpretă vindecă sufletele oamenilor nu numai prin ajutorul pe care-l dă pacienților săi, ci şi prin cântec. Ea are noi melodii la care lucrează şi care speră să bucure sufletele ascultătorilor săi. „L-am rugat pe colegul meu Valentin Andrei să facă el melodiile, iar după ce le va termina, eu abia aştept să le prezint publicului“, a spus Lizica Drăgoi. Publicul este cel care i-a dat Lizicăi Drăgoi puterea de a trece peste obstacolele întâlnite în cariera sa. Acum, interpreta îşi aminteşte cu drag cum la 21 de ani a câştigat un premiu important la concursul „Pe marginea Dunării“ de la Giurgiu. „Pentru mine a fost cel mai mare concurs. Acolo a fost ceva unicat, pentru că se întâlneau românii din toată ţara, dar şi de peste Prut. Vreau înapoi anii copilăriei şi să retrăiesc acele emoţii ale concursului“, a spus Lizica Drăgoi. Emoţii are interpreta şi acum, de fiecare dată când urcă pe scenă, însă dincolo de toate, familia este cea pentru care Lizica este mereu o luptătoare, iar cei din jurul ei o apreciază pentru acest lucru. „Râdem să ne facem viaţa mai frumoasă, dar avem şi noi griji şi probleme. Pe scenă, ele trebuie să dispară, iar zâmbetul trebuie să bucure oamenii“, a spus interpreta de muzică populară.

Valentin Andrei: Am cântece noi pentru toţi cei care iubesc muzica populară

Valentin Andrei aduce iubitorilor de folclor, la început de primăvară, cântece noi pe care telespectatorii Alege TV le-au putut asculta în premieră, la emisiunea „Popas Folcloric“. Copilăria, satul natal, tinereţea şi iubirea sunt temele abordate de interpret în noile sale melodii, pe care şi-au pus amprenta maestrul Aurel Blondea şi maestrul Marcel Parnică, doi dintre cei mai apreciaţi profesioniști în domeniu. „Am cântece noi pentru toţi cei care iubesc muzica populară. Sper să se regăsească toţi oamenii care îmi ascultă muzica, iar în acest fel să le aduc un strop de fericire“, a spus Valentin Andrei. Prietenia de 15 ani dintre Lizica şi Valentin le-a dat încredere unul în celălalt, astfel încât părerea fiecăruia dintre ei cu privire la activitatea profesională a celuilalt să fie una sinceră şi luată drept punct de reper. „Noi mereu ne ajutăm. Ne sunăm şi ne cerem părerea despre melodiile pe care fiecare dintre noi le compune, iar pentru aceste melodii Lizica mi-a dat o notă mare. Am încredere în părerea ei, iar dacă Lizicăi i-au plăcut, spun eu că şi publicului îi vor plăcea noile mele cântece“, a adăugat Valentin Andrei. Interpretul este bucuros pentru că de-a lungul timpului a reuşit să scrie melodii şi pentru colegi de cântec precum Victoriţa Lăcătuşu sau Mihaela Toncea.
Lizica Drăgoi şi Valentin Andrei spun că vor aduce mereu pentru iubitorii cântecului popular melodii de suflet, dar şi piese ce îi vor scoate la joc, pentru că Dumnezeu i-a înzestrat cu talentul de a cânta, iar ei vor să aducă bucurie fiecăruia dintre cei care îi ascultă.

Claudia Cocoş

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS