10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljUrmărit de polițiști, a intrat cu mașina în Piața „Mihai Viteazul“

Urmărit de polițiști, a intrat cu mașina în Piața „Mihai Viteazul“

Un tânăr de 27 de ani din localitatea Stoina, Gorj, s-a ales cu un dosar penal joi noapte, după ce s-a urcat băut la volan, a fugit de polițiști și a intrat în Piața „Mihai Viteazul“ din centrul municipiului Craiova, unde și-a distrus mașina.
Polițiștii din cadrul IPJ Dolj au precizat că, joi noapte, în jurul orei 23.30, un echipaj de la Secția 1 care patrula pe bulevardul Nicolae Titulescu a observat în trafic un autoturism care „se deplasa sinuos pe partea carosabilă“, motiv pentru care oamenii legii i-au făcut șoferului semn să oprească. Pentru că nu a oprit, polițiștii au plecat în urmărirea lui pe bulevardul Nicolae Titulescu. Mașina urmărită a intrat pe Calea Unirii, iar la intersecţia cu strada A.I. Cuza a trecut prin grilajul de beton care delimitează zona pietonală a Pieței „Mihai Viteazul“, după care a pus la pământ un panou de informare. Mașina avariată s-a oprit în mijlocul pieței, iar oamenii legii au stabilit că șoferul este Petre Abagiu, de 27 ani, din comuna Stoina, județul Gorj. Pentru că mirosea a alcool, polițiștii de la Secția 1 și-au sunat colegii de la Rutieră, care au venit pentru a-l testa cu aparatul etilotest pe șoferul gorjean. Acesta a refuzat însă să fie testat, așa că a fost urcat în Loganul oamenilor legii și dus la Spitalul de Urgență Craiova pentru a i se recolta probe de sânge. Șoferul a refuzat să dea sânge, așa că s-a ales cu un dosar penal pentru refuzul recoltării de probe biologice.
Gorjeanul nu este primul șofer care are probleme cu legea după ce fuge de polițiști și ajunge cu mașina în centrul municipiului Craiova. În octombrie 2010, polițiștii doljeni au urmărit un autoturism din comuna Cârcea şi până în zona pietonală din centrul municipiului Craiova.
Oamenii legii au stabilit că la volanul mașinii se afla Florin Tănase, de 25 de ani, din Roșiorii de Vede, care și-a avariat mașina după ce a urcat mai multe trepte de beton.
Șoferul a fost arestat preventiv după ce procurorii au susținut în fața judecătorilor că, pe timpul urmăririi, a fost indus un sentiment de temere şi indignare în rândul craiovenilor, mai ales că zona centrală era aglomerată la acea oră. Asta pentru că tocmai ce fuseseră amplasate standurile comercianţilor cu ocazia sărbătoririi Zilelor Municipiului Craiova. Tănase a fost acuzat de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii publice, iar în februarie 2011 a fost condamnat la opt luni de închisoare cu executare pentru fapta sa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS