10.1 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljLichidatorul Florescu rămâne în arest

Lichidatorul Florescu rămâne în arest

Magistrații de la Curtea de Apel Craiova au hotărât joi să respingă contestația formulată de lichidatorul judiciar Constantin Florescu, arestat preventiv sub acuzațiile de luare de mită și trafic de influență.
În cursul zilei de 26 februarie, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au dispus organizarea unei acțiuni de prindere în flagrant a lichidatorului judiciar Constantin Florescu, care fusese denunțat că a cerut mită suma de 10.000 de lei.
În schimbul sumei de bani, suspectul promisese că îl va ajuta pe administratorul unei societăți comerciale „în cadrul procedurii falimentului, în sensul întocmirii unui raport care să nu atragă răspunderea patrimonială“.
Este vorba de un dosar de faliment aflat pe rolul Tribunalului Dolj, în care Cabinetul Individual de Insolvență Constantin Florescu se ocupa de lichidarea societății administrate de prietenul denunțătoarei.
Pe 27 februarie, denunță­toarea și lichidatorul Florescu s-au întâlnit în parcarea unui supermarket, ocazie cu care „cei doi au purtat discuţii timp ce circa opt – zece minute, timp în care inculpatul i-a dat asigurări denunţătoarei că o parte din suma pretinsă anterior va fi remisă magistratului judecător de la Tribunalul Dolj, arătându-şi disponibilitatea de a completa cu banii proprii diferenţa. La finalul acestora, denunţătoarea i-a remis lichidatorului Florescu Constantin suma de 1.000 de euro, pe care acesta a introdus-o într-un portmoneu de culoare neagră, pe care l-a pus în buzunarul din spate-dreapta al pantalonilor“, au precizat anchetatorii.
Ulterior, bărbatul a fost reținut, iar sâmbătă, pe 27 februarie, a fost arestat preventiv printr-o hotărâre a Tribunalului Dolj.
Inculpatul a contestat hotărârea instanței, iar joi, Curtea de Apel Craiova i-a respins acțiunea ca nefondată. Inculpatul va fi cercetat în continuare pentru infracțiunile de care este suspectat în stare de arest preventiv.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS