5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDoljeni și mehedințeni, reținuți pentru contrabandă cu țigări

Doljeni și mehedințeni, reținuți pentru contrabandă cu țigări

Polițiștii mehedințeni au descoperit joi aproape 3.500  de pachete de țigări de contrabandă (Foto: Arhiva GdS)
Polițiștii mehedințeni au descoperit joi aproape 3.500
de pachete de țigări de contrabandă (Foto: Arhiva GdS)

Cinci persoane au fost reținute, joi și vineri, în urma unor acțiuni pentru combaterea contrabandei organizate de ofițerii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din Dolj și Mehedinți. De asemenea, în urma acțiunii, oamenii legii au confiscat aproape 4.700 de pachete de țigări netimbrate.
Potrivit reprezentanților IPJ Mehedinți, în cursul zilei de joi, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice și cei de la Rutieră au oprit pe DN 6 un autovehicul pentru control. În urma percheziţionării autovehiculului, oamenii legii au descoperit sub capota acestuia, după capitonajul portierelor, în torpedou şi în bara de protecţie spate 964 de pachete de țigări netimbrate.
În aceeași zi, oamenii legii au făcut o percheziţie domiciliară acasă la un bărbat de 50 de ani din Vânju Mare, unde au descoperit alte 2.500 de pachete de țigări netimbrate, diverse mărci. Polițiștii mehedințeni au mai precizat că cele 3.464 de pachete de țigări fără timbre fiscale au fost confiscate, ca și autovehiculul în care au fost descoperite cele aproape 1.000 de pachete de țigări de contrabandă.
Cele trei persoane au fost reținute pe o perioadă de 24 de ore, urmând să fie duse în fața unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Drobeta Turnu Severin pentru a fi audiate.
Vineri, și ofițerii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din Dolj au organizat o acțiune pentru combaterea contrabandei cu țigări netimbrate, ocazie cu care au reținut doi bărbați din Caraula și Călărași. În urma perchezițiilor, la domiciliile celor doi au fost descoperite aproximativ 1.200 de pachete de țigări netimbrate, care au fost ridicate și predate Direcției Regionale Vamale Craiova. Cei doi suspecți au fost reținuți pentru comiterea infracțiunii de contrabandă și urma să fie duși la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova pentru luarea unor măsuri preventive.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS