10.6 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjCamera de supraveghere de la Serviciul Imigrări a dispărut de sub nasul poliţiştilor

Camera de supraveghere de la Serviciul Imigrări a dispărut de sub nasul poliţiştilor

IPJ încearcă să afle cum a dispărut camera de supraveghere
IPJ încearcă să afle cum a dispărut camera de supraveghere

Inspectoratul de Poliție al Judeţului (IPJ) Gorj a demarat o anchetă internă, după ce angajații au observat că din incinta Poliţiei Municipale a dispărut o cameră de supraveghere. Echipamentul era amplasat la etajul al doilea al instituției, în apropierea Biroului de Imigrări. Camera video era necesară pentru monitorizarea video a imigranților. Potrivit unor surse judiciare, dispariția a fost sesizată de un polițist din cadrul Serviciului Imigrări și se presupune că dispozitivul a fost sustras în perioada 12-15 februarie. Deocamdată, nu se știe în ce circumstanțe a dispărut camera de supraveghere, oamenii legii luând în calcul și posibilitatea ca aceasta să fi fost sustrasă chiar de un coleg de-al lor, mai ales că sistemul video era amplasat într-o zonă cu securitate maximă.
Ancheta în acest caz este în desfășurare, iar în urma acesteia se vor stabili cu exactitate condițiile în care a dispărut camera de supraveghere. Totodată, Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu a deschis un dosar penal după ce a fost sesizat cu privire la dispariţia unei camere de supraveghere din sediul poliţiei.
Anchetatorii încearcă să afle dacă nu cumva camera de supraveghere a fost demontată pentru a fi dusă la reparaţii, însă, şi în acest caz, cineva din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj ar fi trebuit să fi fost informat în legătură cu situaţia respectivă. Foarte puţini dintre angajaţii Poliţiei Gorj îşi amintesc să mai fi existat vreun eveniment similar în care un bun să fie sustras chiar din sediul celor care sunt plătiţi să vegheze la respectarea legii şi să îi prindă pe hoţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS