11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljA înjunghiat vânzătoarea ca să ajungă la închisoare

A înjunghiat vânzătoarea ca să ajungă la închisoare

Bărbatul de 52 de ani a fost arestat preventiv ieri, printr-o hotărâre a Tribunalului Dolj (FOTO: GdS)
Bărbatul de 52 de ani a fost arestat preventiv ieri, printr-o hotărâre a Tribunalului Dolj (FOTO: GdS)

Plin de datorii și fără nici un venit, a hotărât să comită o infracțiune pentru a ajunge în pușcărie. Acesta este motivul pentru care, luni dimineață, un bărbat de 52 de ani a înjunghiat o tânără vânzătoare din Craiova și a fugit cu o pâine și două pachete de țigări.

Judecătorii de la Tribunalul Dolj au emis ieri un mandat de arestare preventivă pe numele lui Florian Ilie, de 52 de ani, acuzat că luni dimineață a înjunghiat vânzătoarea unui magazin din apropierea Spitalului de Urgență Craiova. În urma anchetei, procurorii doljeni au aflat motivul pentru care bărbatul a atacat-o pe vânzătoarea Raluca Ciucă, de 25 de ani: nu avea nici un venit, așa că s-a hotărât să comită o infracțiune pentru a ajunge în pușcărie.
Potrivit anchetatorilor, Florian Ilie a locuit în Craiova până în urmă cu un an, când a vândut apartamentul părinților și a cumpărat împreună cu surorile sale o casă în comuna doljeană Pleniţa. Acesta pare să fie începutul problemelor bărbatului, care s-a înglodat în datorii. „După cumpărarea acestui imobil, a locuit efectiv în comuna Pleniţa şi, neavând vreo sursă de venit, a cumpărat bunuri de consum pe datorie de la diferite magazine din localitate“, au reținut anchetatorii. Sâmbătă, Florian Ilie a venit la Craiova și a stat la un amic până luni, când a comis fapta reprobabilă.
Astfel, luni dimineață, bărbatul a mers la un magazin de pe strada Independeței, unde vânzătoare era Raluca Ciucă. I-a cerut femeii două pachete de țigări și o pâine, însă nu avea bani să le plătească. „Inculpatul i-a cerut două pachete de ţigări marca Viceroy şi o pâine, iar în momentul în care persoana vătămată i-a comunicat că trebuie să plătească suma de 29 de lei, acesta a scos din buzunarul drept al hainei pe care o purta un cuţit tip briceag şi i-a aplicat o lovitură cu acest obiect în zona abdominală. Persoana vătămată a încercat să-l împiedice să plece din magazin cu aceste bunuri, însă nu a reuşit. Inculpatul a părăsit magazinul având asupra sa cele două pachete de ţigări şi pâinea“, au menționat procurorii în referatul prin care au cerut arestarea preventivă a bărbatului de 52 de ani.
Momentul în care tânăra vânzătoare a fost înjunghiată a fost surprins de camerele video montate în magazin. „În urma vizualizării imaginilor video se observă cum inculpatul Ilie Florian intră în magazin, iar în intervalul 07:44:35 – 07:44:36 o agresează fizic pe Ciucă Raluca Mariana, aplicându-i o lovitură cu cuţitul în zona flancului stâng. De asemenea, se observă cum inculpatul ia bunurile de pe tejghea (ţigări şi o pâine) şi, cu toată opoziţia persoanei vătămate, reuşeşte să părăsească magazinul având asupra sa bunurile sustrase“, au mai reținut procurorii doljeni.

A vrut să ajungă la pușcărie

După ce a înjunghiat-o pe vânzătoare, bărbatul a fugit, iar în jurul orei 14.00 s-a prezentat singur la Secția 1, unde a mărturisit că el este cel care a înjunghiat vânzătoarea din magazinul din cartierul craiovean 1 Mai. Raluca Ciucă a fost transportată în stare gravă, în șoc hemoragic, la Spitalul de Urgență Craiova. Tot luni, femeia a fost operată și stabilizată. Ieri, reprezentanții Spitalului de Urgență Craiova au precizat pentru GdS că pacienta era conștientă, cu o evoluție favorabilă. De altfel, în cursul zilei de marți, femeia a fost audiată de anchetatori, cărora le-a povestit ce s-a întâmplat luni dimineață. La rândul lor, medicii legiști au stabilit că leziunile provocate prin înjunghiere au pus în pericol viața tinerei.
În fața procurorului de caz, Ilie și-a recunoscut faptele și explicat că a comis infracțiunile intenționat, ca să ajungă în pușcărie. „Cu ocazia audierii, inculpatul Ilie Florian a declarat că nu are nici o sursă de venit şi, în aceste condiţii, s-a hotărât să comită o faptă penală pentru a fi condamnat şi încarcerat în penitenciar. Acesta a recunoscut săvârşirea agresiunii asupra persoanei vătămate şi sustragerea de bunuri din magazinul alimentar, prin folosirea forţei fizice“, au precizat procurorii doljeni.
Luni după-amiază, după ce a fost audiat, Florian Ilie a fost reținut pentru 24 de ore și dus în arestul IPJ Dolj. Ieri, în jurul orei 13.00, bărbatul a fost prezentat în fața judecătorilor de la Tribunalul Dolj cu propunere de arestare preventivă, iar instanța a emis un mandat de arestare pentru o perioadă de 30 de zile. Florian Ilie este acuzat de comiterea infracțiunilor de tentativă de omor și tâlhărie, ambele în formă calificată.

Infracțiunile

Potrivit Codului Penal, omorul calificat este cel săvârșit cu premeditare, din interes material, prin cruzimi sau asupra mai multor persoane. Această infracțiune se pedepsește cu închisoarea pe viață sau cu închisoarea între 15 și 25 de ani. Tâlhăria calificată (prin folosirea unor arme, de o persoană mascată, în timpul nopţii sau prin violarea domiciliului) se pedepseşte cu închisoarea de la trei la zece ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS