12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDacă se vrea, se poate! - S-a prelungit programul la Caziere

Dacă se vrea, se poate! – S-a prelungit programul la Caziere

Articolul „Ai nevoie de cazier judiciar? Fii pregătit să pierzi o jumătate de zi!“, apărut în ediția de ieri a Gazetei de Sud, a avut ecou. Fără să mai tărăgăneze lucrurile, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului (IPJ) Dolj împreună cu Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Craiova au luat o măsură care nu poate decât să-i bucure pe craiovenii ce vor dori să obțină, de acum înainte, certificatul de cazier judiciar. Mergând parcă pe principiul „dacă se vrea cu adevărat, se poate“, cele două instituții au decis ca începând de astăzi să mărească programul de lucru la ghişeul de eliberare a certificatului de cazier judiciar și de plată a taxei pentru eliberarea acestuia, de la sediul de pe strada Amaradia, nr. 93-95, în clădirea fostului Liceu Energetic.
Dacă până acum programul era doar dimineața, de luni până vineri, între orele 8.30-13.30, cu excepția zilei de miercuri, când ghișeele erau deschise și între orele 14.00-18.00, începând de astăzi, ghișeul pentru eliberarea cazierului judiciar și cel de plată a taxei vor avea program și după-amiaza, în zilele de luni, marți și joi, între orele 14.00-16.00. Prin această măsură se speră ca aglomerația de la aceste ghișee, devenită o rutină pentru craiovenii care aveau nevoie de un astfel de document, să dispară, iar lucrurile să reintre în normal pentru un oraș european cum este Craiova.

Și trezoreriile din Dolj și-au modificat programul

Plata taxei pentru eliberarea cazierului judiciar, în cuantum de zece lei, se poate face însă şi anticipat, atât la ghişeul de pe strada Amaradia, cât şi la toate ghișeele trezoreriilor deschise în județul Dolj. Trezoreriile și-au sincronizat și ele programul cu ghișeul IPJ Dolj de unde se poate scoate cazierul, urmând să funcționeze după aceleași coordonate orare. Este vorba de Trezoreria municipiului Craiova (str. Mitropolit Firmilian, nr. 2), dar și de trezoreriile din Calafat (str. Tudor Vladimirescu, bloc 4AB, parter), Băilești (str. Victoriei, nr. 42), Segarcea (str. Republicii, nr. 78, bloc J3, parter) și Bechet (str. Nicolae Titulescu, nr. 27). Singura care va face încasări în fiecare zi lucrătoare doar între orele 8.30-13.00 este Trezoreria Filiași (b-dul Racoțeanu, nr. 160).
Doljenii trebuie să mai știe că pentru a obține certificatul de cazier judiciar nu e nevoie neapărat să ajungă la Craiova, ci pot plăti taxa de zece lei la una din trezoreriile menționate, în funcție de domiciliu, urmând să se prezinte ulterior cu chitanța respectivă, actul de identitate și timbrul fiscal în valoare de doi lei la oricare din sediile Poliției din orașele Calafat, Filiaşi, Bechet, Segarcea sau Băileşti, pentru a solicita cazierul. Și pentru că eliberarea acestui document nu se poate face fără timbrul fiscal de doi lei, ar fi normal acum, când IPJ Dolj s-a trezit la realitate, ca în fața instituției să nu mai existe nici acei vânzători volanți de timbre, iar acestea să se găsească doar în locuri special amenajate, și nu la suprapreț. Asta pentru a ne respecta statutul de oraș european.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS