13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljRazii, dosare penale și amenzi în Craiova și județul Dolj

Razii, dosare penale și amenzi în Craiova și județul Dolj

Polițiștii doljeni au făcut, în ultimele zile, o serie de razii în trafic, dar și printre comercianții de legume și fructe, în baruri și cluburi, dar și în Târgul Municipal Craiova. Acțiunile oamenilor legii s-au încheiat cu peste 20 de dosare penale și amenzi în valoare totală de aproximativ 200.000 de lei.  

Inspectoratul de Poliție al Județului (IPJ) Dolj a trimis, la sfârșitul săptămânii trecute, sute de polițiști în trafic, în piețe și târguri, în baruri și cluburi, scopul fiind combaterea infracțiunilor violente, a celor de evaziune fiscală, dar și sancționarea șoferilor care încalcă normele Codului Rutier. Cea mai amplă acțiune a fost, de departe, cea organizată în noaptea de sâmbătă spre duminică în Craiova și județul Dolj, când au fost mobilizați peste 300 de polițiști, dar și luptători ai Serviciului de Acțiuni Speciale, jandarmi, pompieri, poliţiști de frontieră și reprezentanți ai Serviciului de imigrări și Evidenţa persoanelor.
Oamenii legii au instituit nu mai puțin de 35 de filtre rutiere, în care au fost oprite și verificate peste 1.200 de autovehicule. Alte echipe mixte de control au fost trimise să verifice aproximativ 130 de agenți economici, în principal baruri, cluburi și discoteci.
În urma controalelor, polițiștii au constatat 14 infracțiuni, cele mai multe la regimul circulației, plus 181 de contravenții, pentru care au dat amenzi de peste 47.000 de lei. De asemenea, au fost reținute nouă permise de conducere, dintre care șapte pentru conducere sub influența alcoolului. Reprezentanții IPJ Dolj au dat ca exemplu un bărbat de 42 de ani din Calafat, care a fost depistat conducând un autoturism deși nu avea permis și era băut bine. Bărbatul a fost testat cu aparatul alcooltest, care a indicat o alcoolemie de 1,24 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Comercianții de legume și fructe, verificați și amendați de polițiști

De asemenea, ofițerii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au organizat în municipiul Craiova o altă acțiune, de data aceasta pentru combaterea faptelor de evaziune fiscală şi activităţilor ilicite de comerţ în domeniul comercializării de legume și fructe. În total, au fost verificate 28 de societăți comerciale, mai multe persoane fizice autorizate și 16 producători agricoli. Pentru neregulile constatate, oamenii legii au întocmit patru dosare penale și au dat nouă amenzi în valoare totală de 150.000 de lei. În plus, au fost confiscate peste trei tone de legume și fructe în valoare de 7.400 de lei, pentru care comercianții nu au putut prezenta documente de proveniență. Astfel, în urma controlului făcut la o societate comercială din Craiova, polițiștii au constatat că era scoasă la vânzare cantitatea de 428 kg de legume provenite din import, pentru care reprezentanții societății nu au putut prezenta documentele de provenienţă. Agentul economic a fost amendat cu 20.000 de lei și s-a dispus confiscarea întregii cantități de legume fără documente.
La fârșitul săptămânii trecute, ofițerii Serviciului de Investigare a Criminalității, însoțiți de inspectori vamali și luptători ai Serviciului Acțiuni Speciale, au făcut o razie în Târgul Municipal Craiova, scopul fiind verificarea respectării drepturilor de proprietate industrială. De data acesta au fost verificați 30 de agenți economici, iar în urma controalelor au fost constatate trei fapte penale și cinci contravenții pentru care au fost aplicate amenzi în valoare de 16.000 de lei. Valoarea bunurilor confiscate s-a ridicat la suma totală de 20.000 de lei. Una dintre „victimele“ polițiștilor de la Economic a fost o femeie care vindea în Târgul Municipal parfumuri „de firmă“ și care nu avea nici un fel de document prin care să ateste conformitatea sau originalitatea acestora. Femeia s-a ales cu un dosar penal, iar parfumurile în valoare de aproape 5.000 de lei au fost confiscate.

Țigări de contrabandă ridicate în urma mai multor percheziții

Tot la sfârșitul săptămânii trecute, oamenii legii au făcut mai multe percheziții domiciliare în localitățile Giubega, Verbița și Negoi, la persoane suspectate că dețin și vând țigări provenite din contrabandă. În total, oamenii legii au ridicat aproape 600 de pachete de țigări netimbrate.
Numai în locuința unui bărbat de 61 de ani din comuna Giubega au fost găsite 200 de pachete de țigări de contrabandă, care au fost ridicate și predate reprezentanților Vămii Craiova. De asemenea, la un magazin din comuna Verbița, aparținând unui bărbat de 44 de ani, polițiștii au găsit alte 295 de pachete de țigări fără marcaje fiscale. Oamenii legii au precizat că în toate cazurile au fost întocmite dosare penale pentru deţinerea şi vânzarea de mărfuri ce provin din contrabandă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS