11.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljFructele şi legumele, la control

Fructele şi legumele, la control

legume fructe

Numărul tot mai mare al copiilor infectați cu bacteria Escherichia coli ridică tot mai multe semne de întrebare în rândul părinţilor. După mai bine de două săptămâni de când o fetiţă în vârstă de doar nouă luni din Craiova, diagnosticată cu sindrom hemolitic uremic, a fost transferată la Spitalul „Marie Curie“ din București, reprezentanţii Direcției Sanitar-Veterinare și Pentru Siguranța Alimentelor Dolj (DSVSA) și cei ai Direcției de Sănătate Publică Dolj (DSP) au demarat o anchetă pentru verificarea alimentelor din județ. Ancheta vine în contextul în care mai mulți bebeluși din Argeș și o fetiță de nouă luni din Dolj au ajuns la Spitalul „Marie Curie“ infectați cu bacteria E.coli. Copiii sunt internați de mai bine de două săptămâni în spitalul bucureștean și fac dializă. Pentru că bacteria E.coli. se poate găsi în alimente, fructe, legume, lapte, apă, DSVSA și DSP Dolj au început de vineri verificările la mai multe produse. „Ministerul Sănătății coordonează această problemă. Noi, în noaptea trecută (joi – n.r.) am recoltat probe din legume și fructe comercializate într-o unitate înregistrată pentru vânzare cu amănuntul din care ar fi cumpărat familia fetiței care a fost trimisă la spitalul bucureștean. Probele au ajuns deja la București vineri dimineaţă și, în maximum 48 de ore, o să primim rezultatele. Am intensificat controalele pentru toate produsele de origine animală și vegetală de pe raza județului“, a spus dr. Costică Retea, directorul DSVSA Dolj.
La anchetă participă și reprezentanți ai DSP Dolj. „Am fost solicitați să ajutăm la demararea anchetei, dar cei care se ocupă pe larg sunt cei de la DSVSA“, a spus Ștefan Popescu, purtător de cuvânt al DSP Dolj.

Raed Arafat nu a comentat situaţia copiilor internaţi la Spitalul „Marie Curie“

Prezent la Craiova, la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Oltenia“, Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, care de-a lungul anilor a gestionat multe situaţii de criză, a refuzat să comenteze situaţia copiilor internaţi la Spitalul „Marie Curie“ infectați cu bacteria E.coli. A precizat doar că de gestionarea acestei crize se ocupă Ministerul Sănătăţii. „Dumnealor comunică prin direcţiile de sănătate publică din ţară. Noi colaborăm cu dumnealor, le-am oferit tot sprijinul necesar ori de câte ori au avut nevoie, pentru transportul pacienţilor. Dânşii au solicitat ajutor reprezentanților Centrului European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor care au ajuns în ţară şi care efectuează investigaţii. Sprijinul internaţional a fost cerut aşa cum este normal atunci când ai o problemă epidemiologică şi nu se știe clar care este situaţia. Mai mult decât atât nu pot să spun. Noi colaborăm doar cu cei din Ministerul Sănătăţii, cei care gestionează această problemă de sănătate publică“, a precizat Raed Arafat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS