7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljS-a urcat băut la volan și a „zburat“ pe Calea București

S-a urcat băut la volan și a „zburat“ pe Calea București

Un craiovean s-a ales cu un dosar penal miercuri noapte, după ce s-a urcat băut la volan și a provocat un accident de circulație pe Calea București, în urma căruia o șoferiță a fost rănită și transportată la Spitalul de Urgență Craiova. Accidentul s-a produs în zona Facultății de Mecanică, în jurul orei 2.00.
Reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Dolj au stabilit că, în timp ce conducea un Peugeot pe Calea București, craioveanul Constantin Velici, de 24 de ani, a pierdut controlul direcției, a trecut peste scuarul ce desparte cele două sensuri de mers și a lovit în plin un autoturism Renault care circula regulamentar din sens opus.
În urma impactului, Dana Bleoancă, de 47 de ani, din Craiova, care se afla la volanul Renaultului, a fost rănită și transportată la Spitalul de Urgență Craiova. Medicii craioveni au stabilit că femeia nu a suferit leziuni care să-i pună viața în pericol.
Polițiștii care au ajuns la locul accidentului au stabilit că Velici a pierdut controlul direcției din cauza vitezei excesive, dar și că acesta se urcase băut la volan. Tânărul a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o alcoolemie de 0,74 mg/l alcool pur în aerul expirat. Velici a fost dus la același spital, însă nu pentru a primi îngrijiri medicale, ci pentru a i se recolta probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
Oamenii legii au mai precizat că pe numele șoferului a fost întocmit un dosar penal pentru comiterea infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și conducerea unui autoturism sub influența băuturilor alcoolice.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS