10.6 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjZi neagră în Gorj: patru accidente și doi morți

Zi neagră în Gorj: patru accidente și doi morți

Anca Ciobanu, de 34 de ani, din Târgu Jiu, a murit ieri-dimineaţă, într-un grav accident rutier care s-a produs în localitatea gorjeană Vlăduleni, comuna Bâlteni. Petre Alin Ciobanu, soţul femeii, de 34 de ani, în timp ce conducea un autoturism Logan, pe DE 79, a pierdut controlul autovehiculului, a lovit un cap de pod şi s-a răsturnat în afara carosabilului. În maşină erau soţia conducătorului auto, profesoară de franceză la Colegiul „Gheorghe Magheru“ din Târgu Jiu, şi fetiţa celor doi, Irina, în vârstă de trei luni. În urma impactului, bebeluşul a fost aruncat din autovehicul. Soţia şoferului a murit în ambulanţa care o transporta la spital. Bărbatul a fost trimis la Spitalul din Rovinari, iar bebelușul a fost internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu. Din nefericire, starea de sănătate a bebeluşului s-a înrăutăţit în timpul investigaţiilor medicale, motiv pentru care angajaţii Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu au solicitat un elicopter SMURD pentru transferarea micuței la un spital din București, ca urmare a leziunilor suferite pe creier.
Potrivit poliţiei, familia Ciobanu plecase ieri-dimineaţă din Târgu Jiu pentru a merge cu fetiţa la un control medical în Craiova.
Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Gorj a deschis un dosar penal pentru comiterea infracţiunilor de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă.

Colegii tinerei au fost şocaţi

Profesoara de franceză Anca Ciobanu era de câţiva ani cadru didactic la Colegiul „Gheorghe Magheru“ din Târgu Jiu. Tânăra suferea de o boală cronică şi depindea zilnic de medicamente. Colegii profesoarei au fost şocaţi la aflarea veştii. Anca Ciobanu era apreciată atât de elevi, cât și de cadrele didactice. „Am stat de vorbă cu directorul Colegiului «Gheorghe Magheru» și cadrelor didactice de acolo nu le venea să creadă. Era una din cele mai tinere profesoare. Sunt evenimente nefericite care şochează pe toată lumea prin dramatismul lor“, a declarat Ion Işfan, şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj.

A intrat cu maşina într-un autocar

Alte două accidente grave s-au produs ieri-dimineaţă pe raza judeţului Gorj. Din păcate, într-unul dintre acestea, altă persoană şi-a pierdut viaţa. Este vorba de un bărbat de 32 de ani, din comuna Urdari. Şoferul respectiv, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 674, a pătruns pe contrasens și a intrat în coliziune cu un autocar. Impactul i-a fost fatal. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă.

Tir răsturnat pe DN 66

Alt accident, soldat cu o victimă, a avut loc ieri-dimineaţă, la Rovinari. Un tir s-a răsturnat pe DN 66, în localitatea Vârţ, oraşul Rovinari. La faţa locului au intervenit angajaţii Serviciului Judeţean de Ambulanţă şi o echipă de descarcerare, din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Gorj. În urma răsturnării tirului, şoferul a rămas blocat în cabina maşinii şi a fost nevoie de intervenţia specialiştilor în descarcerare. Tirul transporta vopsea şi panouri pentru reabilitare termică. Șoferul a fost rănit şi a ajuns cu o ambulanţă la spital.

Ambulanţă lovită în misiune

Evenimentele rutiere au continuat şi în jurul prânzului. Un echipaj de la Ambulanţă a fost chemat să intervină la un caz din comuna Bălești, moment în care s-a ciocnit frontal cu o mașină. Autospeciala se afla pe contrasens, cu semnalele luminoase și acustice în funcțiune, iar șoferul autovehiculului care venea din sens opus nu a acordat prioritate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS