24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljA început procesul primarului din Filiași

A început procesul primarului din Filiași

Anchetatorii susțin că au decoperit mai multe nereguli la Primăria Filiași
Anchetatorii susțin că au decoperit mai multe nereguli la Primăria Filiași

Judecătoria Filiași a început, ieri, judecarea dosarului în care primarul orașului Filiași, Nicolae Stăncioi, și directorul economic Gheorghe Dragă sunt acuzați că ar fi cheltuit nelegal din bugetul primăriei peste 50.000 de lei.
Cei doi și-au pus semnăturile pe contractele prin care SC Lujan SA București, AJOFM Dolj, APIA Dolj și SC TDC SA Filiași au închiriat imobile din proprietatea Primăriei Filiași. Deși în contracte se preciza că utilitățile trebuia să fie plătite de chiriași, facturile au fost achitate, de fapt, de Primăria Filiași. Cele două societăți comerciale și AJOFM Dolj au achitat prejudiciul în cursul urmăririi penale, iar Primăria Filiași s-a constituit parte civilă în dosarul penal cu diferența de 54.382 de lei, sumă care ar trebui să fie recuperată de la APIA Dolj. În noiembrie, anul trecut, cei doi inculpați au fost trimiși în judecată, dosarul în care sunt acuzați de comiterea unor infracțiuni asimilate celor de corupție fiind înregistrat pe rolul Judecătoriei Filiași pe 13 noiembrie.
Ulterior, pe 11 ianuarie, instanța a stabilit că rechizitoriul a fost întocmit legal și a dispus începerea judecării celor doi inculpați, primul termen fiind stabilit pentru miercuri, 24 februarie. La acest termen au fost citați primarul Stăncioi și directorul Dragă, dar și Primăria Filiași.
Tot în ianuarie, instanța a dispus ca inculpații să rămână sub control judiciar. Dacă pe perioada controlului judiciar primarul Stăncioi nu are voie să plece din țară și să fie ordonator de credite al bugetului local al oraşului Filiaşi, directorului Dragă i-a fost interzis să plece din țară  și să desfăşoare activitatea de director executiv în cadrul Primăriei oraşului Filiaşi.
Ieri, la primul termen, instanța a început cercetarea judecătorească și a stabilit următorul termen pentru data de 20 aprilie.
Mai trebuie spus că procurorii din Filiași au mai stabilit că primarul Nicolae Stăncioi, directorul Gheorghe Dragă și secretarul primăriei, Ion Oglice, ar fi încălcat legea atribuind direct patru contracte de prestări servicii unei firme din Craiova. Este vorba de o firmă care a evaluat cele zece cabinete medicale din incinta Policlinicii Filiași. Potrivit legii, aceste rapoarte de evaluare se întocmesc de către un evaluator independent, care este selectat prin licitație publică. Prejudiciul din acest dosar a fost calculat la 60.000 de lei. În ianuarie, anul acesta, oamenii legii au anunțat alte cercetări penale la Primăria Filiași. Suspecți sunt același director Dragă, dar și juristul Adrian Munteanu, care ar fi „pus la dispoziţia unor persoane fizice şi juridice suprafeţe de teren fără încheierea unor contracte de concesiune, închiriere, acorduri de folosinţă, precum şi încheierea unor astfel de acte administrative cu încălcarea prevederilor legale, fiind creat un prejudiciu la bugetul local de peste 150.000 de lei“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS