10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPrimul tur de alegeri pentru rector la Universitatea din Craiova

Primul tur de alegeri pentru rector la Universitatea din Craiova

La Universitatea din Craiova se desfășoară azi primul tur de alegeri  pentru desemnarea rectorului (FOTO: GdS)
La Universitatea din Craiova se desfășoară azi primul tur de alegeri
pentru desemnarea rectorului (FOTO: GdS)

Astăzi are loc primul tur de alegeri pentru desemnarea viitorului rector al Universității din Craiova. Pentru acest demers au fost organizate două secții de votare în fața Sălii Albastre din clădirea centrală a universității. Cadrele didactice și studenții sunt așteptați să-și exprime opțiunea de vot în intervalul orar 8.00 – 18.00.

Pentru alegerea viitorului rector sunt așteptate la urne 847 de cadre didactice, la care se adaugă 73 de reprezentanți ai studenților, repartizați pe două secții de votare. Conform dosarelor de candidatură depuse pentru această funcție, electoratul va avea de ales între actualul rector, prof. univ. dr. Dan Claudiu Dănișor, prorectorul Cezar Spînu și prof. univ. dr. Romulus Lungu de la Facultatea de Inginerie Electrică.
Conform metodologiei de vot pentru desemnarea rectorului, persoanele care votează se prezintă în faţa Biroului electoral al secţiei de votare corespunzătoare, se legitimează cu CI/CI provizorie/paşaport, primesc buletinul de vot şi semnează în lista electorală. Votul se exercită individual, în cabina de vot, prin aplicarea ştampilei de vot în dreptul unui singur candidat, acela pentru care se optează, în coloana „Vot“. După numărarea voturilor va fi declarat rector al universităţii candidatul care întruneşte un număr de voturi cel puţin egal cu jumătate plus unu din numărul celor care au votat. Dacă nici unul dintre candidaţi nu va întruni numărul de voturi necesar pentru a fi desemnat rector, se va organiza un nou tur de scrutin, pe buletinul de vot fiind înscrişi candidaţii clasaţi pe primele două locuri în primul tur.
Conform calendarului pentru alegeri, stabilit la nivelul Universității din Craiova, cel de al doilea tur de scrutin este programat joi, 25 februarie. După turul doi va fi declarat rector al universităţii candidatul care obţine cel mai mare număr de voturi. Rectorul desemnat va avea un mandat de patru ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS