10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljOpera Română din Craiova s-a închis

Opera Română din Craiova s-a închis

Opera Română Craiova și-a închis sala de spectacole ca urmare a comunicării rezultatului expertizei tehnice  realizate de Primăria Craiova (Foto: GdS)
Opera Română Craiova și-a închis sala de spectacole ca urmare a comunicării rezultatului expertizei tehnice
realizate de Primăria Craiova (Foto: GdS)

Conducerea Operei Române din Craiova a anunțat ieri, printr-un comunicat de presă, că a decis închiderea sălii de spectacole până când aceasta va fi reabilitată. Cei care au cumpărat bilete la spectacole își vor primi banii înapoi.

Potrivit reprezentan­ților Operei Române, decizia de a închide sala de spectacole a fost luată ca urmare a comunicării rezultatului expertizei tehnice realizate de Primăria Craiova în cadrul proiectului tehnic care vizează reabilitarea și restaurarea clădirii corpului central al Colegiului „Carol I“ și al Operei Române Craiova. Sala de spectacole va fi închisă până când va fi reabilitată. Viceprimarul Craiovei, Mihail Genoiu, a precizat că nu se știe cât va sta închisă clădirea teatrului și că, în perioada următoare, se vor da mai multe amănunte. Ceea ce se cunoaște până acum este că, în primă fază, vor fi executate lucrări de consolidare.
„Săptămâna trecută s-a ținut comisia de tehnică de avizare a documentației de execuție la Colegiul «Carol I» și Opera Română, aflate în clădire comună, și a fost stabilită documentația tehnică. În urma întocmirii acestor documente, care vor fi prezentate public, s-a stabilit ca urgență partea de consolidare, asta înseamnă că tot corpul central al Liceului «Carol I», care cuprinde și Opera, va intra într-o procedură a achiziției, a consolidării. N-aș putea să vă spun exact o sumă, pentru că nu am reținut-o, dar vom găsi surse de a alimenta această consolidare cu fonduri de la buget“, a declarat Mihail Genoiu, viceprimarul Craiovei.

Se caută săli de spectacole

Potrivit conducerii Ope­­rei Române, cei care au achiziționat bilete pentru spectacole sunt așteptați la agenția de bilete pentru returnarea banilor. Aceasta se va muta în clădirea administrativă a Operei, din strada Mihai Viteazul nr. 7, în cadrul Biroului Promovare, Imagine, Relații Publice.
Opera Română Craiova își va continua activitatea, programul de spectacole urmând să fie reconfigurat în funcție de sălile pe care le vor identifica în Craiova sau în zona Olteniei. Viceprimarul Craiovei susține că a anunțat reprezentanții Operei din timp, astfel încât să găsească soluții pentru stagiunea următoare.
„Am anunțat din timp Opera Română ca pentru următoarea stagiune să-și ia măsuri și să își găsească altă locație. Probabil spectacolele de anvergură vor fi ținute în clădirea Teatrului Național, iar cele mai mici în clădirea Teatrului «Colibri», pe toată perioada cât va dura consolidarea“, a mai precizat Mihail Genoiu. Perioada în care se va realiza consolidarea clădirii nu este însă cunoscută. „Probabil că în caietul de sarcini se va stabili termenul de execuție. Încercăm să fie un termen cât mai scurt pentru a sta cât mai puțin cu clădirea nefolosită“, a declarat Genoiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS