11.2 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjWeekend plin de zăpadă şi un scandal de proporţii la Rânca

Weekend plin de zăpadă şi un scandal de proporţii la Rânca

Peste 2.000 de turişti s-au aflat la Rânca, la sfârșitul săptămânii trecute, profitând de vremea frumoasă şi de faptul că a nins cu doar câteva zile înainte de weekend. Nu numai cei care au practicat schiul s-au bucurat, ci şi turiştii care au mers la sanie, precum şi persoanele care au venit la cota 1.650 să admire peisajul unic şi să facă scurte drumeţii. În zonă au fost prezenţi la datorie membrii Postului de Jandarmi Montani, precum şi echipajele de salvamontişti de la cele două baze din Rânca. Aceştia au fost pregătiţi să intervină pentru menţinerea ordinii şi liniştii publice, respectiv pentru a acorda primul ajutor schiorilor care au suferit accidente pe pârtie.

Turişti întorşi din drumul spre Rânca

Din păcate, nu toţi turiştii au avut parte de zile frumoase la Rânca. Patru tineri din Craiova, care au dorit să urce în stațiune, s-au trezit în mijlocul unui scandal generat de un conducător auto. Un tânăr de 21 de ani, din Novaci, a fost în noaptea de vineri spre sâmbătă protagonistul unui scandal. Aflat la volanul unei maşini, bărbatul de 21 de ani s-a apucat în jurul orei 4.30 să facă drifturi cu autoturismul şi a blocat drumul care duce către Rânca. Patru tineri din Craiova, cu vârste cuprinse între 20 și 27 de ani, şi care au încercat să ajungă în stațiune, nu au mai avut pe unde să treacă. Prin urmare, au sunat la 112 şi au anunţat poliţia în legătură cu ce se întâmpla pe şosea. În acel moment a început un scandal. Pentru a evita o confruntare, craiovenii au întors maşina să meargă la Novaci, fiind urmăriți de tânărul de 21 de ani. După mai multe șicanări, tânărul din Novaci a intrat în coliziune intenționat cu autovehiculul tinerilor. Un pasager a suferit leziuni, însă a refuzat internarea.
Polițiștii au descoperit că, după tamponare, bărbatul de 21 de ani i-ar fi amenințat cu un pistol airsoft. Ulterior, acesta a fugit, fiind prins în scurt timp de oamenii legii. Potrivit poliţiei, tânărul de 21 de ani se afla sub influența băuturilor alcoolice. Suspectul a fost condus la audieri sâmbătă dimineaţă. Acesta este anchetat pentru comiterea infracţiunilor de distrugere, vătămare corporală din culpă, lovire sau alte violențe, amenințare, părăsirea locului accidentului și conducere sub influența alcoolului.
Şoferul a fost reţinut pentru 24 de ore, iar ieri urma să fie prezentat magistraţilor cu propunere de arestare preventivă. Alături de tânărul de 21 de ani a fost reţinut pentru ultraj şi un amic al acestuia, acuzat că ar fi agresat un poliţist care îl însoţea la spital pe conducătorul auto care a făcut scandal pe drumul spre Rânca.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS