13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljViceprimarul din Botoșești-Paia a pierdut procesul cu ANI

Viceprimarul din Botoșești-Paia a pierdut procesul cu ANI

Inspectorii de integritate au mai câștigat un proces la Curtea de Apel Craiova
Inspectorii de integritate au mai câștigat un proces la Curtea de Apel Craiova

Judecătorii de la Curtea de Apel Craiova au hotărât, vineri, să respingă cererea de anulare a raportului Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) prin care Alexandru Purcaru, viceprimarul comunei doljene Botoșești-Paia, a fost declarat incompatibil.
Raportul cu pricina a fost făcut public anul trecut, în septembrie, iar inspectorii de integritate au reținut că Purcaru s-a aflat în stare de incompatibilitate aproape un an.
Potrivit ANI, alesul local din Botoşeşti-Paia „s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 17 septembrie 2013 – 11 aprilie 2014, întrucât a deținut simultan cu funcția de viceprimar și calitatea de membru al Consiliului de Administrație al Școlii Gimnaziale „Eufrosina Popescu“, încălcând, astfel, dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003“.
Legea spune că funcţia de viceprimar este incompatibilă cu funcţia de membru al Consiliului de Administraţie la instituţiile publice. Viceprimarul Purcaru a contestat în instanță raportul ANI, iar Curtea de Apel Craiova s-a pronunțat vineri, pe 19 februarie, când a respins cererea reclamantului ca fiind nefondată. Hotărârea judecătorilor craioveni nu este definitivă și poate fi contestată la Curtea Supremă de Alexandru Purcaru.
De altfel, în ultimul timp, Curtea de Apel Craiova a respins mai multe astfel de acțiuni formulate de aleșii găsiți incompatibili sau în conflict de interese de ANI. În noiembrie, anul trecut, Mircea Velica, primarul comunei Izbiceni, Olt, acuzat că timp de aproape șase ani a deținut și calitatea de comerciant persoană fizică, a pierdut procesul cu ANI. Tot în noiembrie a pierdut procesul cu ANI și Petre Mitran, viceprimarul comunei Rotunda, județul Olt. ANI stabilise că, în perioada 19 iunie 2008 – 3 noiembrie 2010, Mitran a fost și primarul comunei și administrator la SC BOLERO COM SRL.
În aceeași lună a pierdut procesul cu ANI și edilul comunei doljene Ișalnița, Ovidiu Flori, care a fost administrator al SC SERVICII PUBLICE IȘALNIȚA SRL în perioada în care a fost viceprimar și, ulterior, primar. Aleșii enumerați mai sus au contestat deja la Curtea Supremă hotărârile instanței din Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS