22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCei trei copii din cartierul Brestei au primit zeci de daruri

Cei trei copii din cartierul Brestei au primit zeci de daruri

Zeci de cititori ai Gazetei de Sud, impresionaţi de povestea celor trei copii din cartierul craiovean Brestei care trăiesc în sărăcie lucie într-o casă ce stă să cadă, şi-au oferit sprijinul. Miercuri, 17 februarie, din articolul „În cartierul craiovean Brestei – Trei copii trăiesc de pe o zi pe alta într-o casă ce stă să cadă!“ apărut în paginile GdS aţi aflat cum în România anului 2016, în Craiova, trăiesc copii care rabdă de foame, care dorm cu teama că tavanul o să se prăbuşească peste ei, care atunci când vin de la şcoală mănâncă untură sau margarină pe pâine cu sare. Mulţi dintre noi am citit ultimul studiu prezentat de Organizaţia World Vision, publicat în urmă cu câteva zile, în care se preciza faptul că 225.000 de copii români se duc zilnic la culcare flămânzi, iar 72% dintre familiile din mediul rural nu le pot asigura copiilor sub cinci ani o dietă minim acceptabilă, ceea ce provoacă îmbolnăviri grave sau malnutriţie. Pentru mulţi dintre noi erau doar statistici, însă când întâlneşti astfel de copii cărora din meniul zilnic nu le lipsesc margarina şi ceaiul de muşeţel, realizezi că sărăcia marchează destine. Aceşti copii de pe strada Brezei nu sunt vizitaţi de colegi sau prieteni, fetiţele sunt deja la vârsta când le este ruşine să spună în ce condiţii trăiesc.

„Copiii sunt cei mai fericiţi“

În numai două zile, peste 20 de grupuri de craioveni au trecut pragul casei acestor copilaşi. Sunt persoane care au adus daruri nu din dorinţa de a fi menţionaţi sau pentru a li se aduce recunoaştere, ci pur şi simplu pentru a ajuta, pentru a aduce zâmbetul pe chipul acestor micuţi. Tot cu daruri pentru cei trei copii a venit şi mascota de la Sala Polivalentă, Leul Simba, împreună cu colegii săi. Foarte mulţi craioveni stabiliţi peste hotare, care citesc Gazeta de Sud pe internet, au sunat la redacţie să întrebe cum pot ajuta. A fost o mobilizare impresionantă, o dovadă că oamenii nu rămân nepăsători la dramele celor din jur.
„De miercuri dimineaţă ne-am trezit cu zeci de oameni la poartă. M-am speriat iniţial, nu realizam ce se întâmplă, nu-mi venea să cred că atâţia oameni, din puţinul lor, au venit să ne dăruiască. În prima zi au venit peste 15 grupuri de oameni, azi (ieri – n.r.) alţi craioveni. Copiii sunt cei mai fericiţi, au primit dulciuri, mâncare, haine, jucării, zeci de cadouri la care nici nu visau. Am primit mezeluri, carne, legume, fructe, sucuri, ulei, o cameră plină de daruri. Au venit oameni care s-au oferit să ne ajute pentru a ne repara casa. Mulţi dintre ei ne-au spus că în primăvară vor aduce materiale de construcţii“, a spus Aurelia Floricel, bunica micuţilor.
Reamintim că cei trei copii au vârste cuprinse între trei şi opt ani. Cele două fetiţe au fost părăsite de mamă de aproape doi ani, iar verişorul lor nu şi-a cunoscut niciodată tatăl. Într-o cameră locuiesc şase suflete. Singurele venituri constante sunt alocaţiile copiilor şi indemnizaţia de handicap a bunicii de numai 40 de lei.
Mulţumim tuturor celor care au oferit daruri acestor copii!

Cum puteți ajuta

Având în vedere numărul mare al cititorilor stabiliţi peste hotare dornici să ajute, de ieri a fost deschis un cont bancar în care dumneavoastră puteţi face donaţii. Contul este deschis la BRD pe numele Aurelia Floricel:

Cont ron: RO46BRDE170SV29210881700
Cont euro: RO84BRDE170SV29211091700
SWIFT BREROBU

Cei care doresc să-i ajute pe micuții David, Georgiana și Costinela ne pot contacta la numărul de telefon al redacţiei GdS: 0251.413.100 sau pot să meargă să îi cunoască la adresa: strada Brezei, nr. 13, cartierul Brestei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS