12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPatru secții ale Tribunalului Dolj rămân deocamdată în clădirea Curții de Conturi

Patru secții ale Tribunalului Dolj rămân deocamdată în clădirea Curții de Conturi

Judecătorii Tribunalului Dolj au anunțat că ședințele de judecată ale Secției I Civilă, Secției a II-a Civilă, Secţiei de Conflicte de Muncă și Asigurări Sociale, dar și ale Secţiei de Contencios Administrativ se vor desfășura în continuare în sediul de pe strada Brestei, nr. 129. Problema este că instanța a trimis mai multe citații pe care este trecută adresa noului sediu al Tribunalului Dolj, ridicat de firma Bog’Art pe strada Brestei nr. 12. Recepția noii clădiri a fost amânată și, cu toate că a fost reluată procedura de citare, nu toate citațiile vor ajunge la timp la părțile din dosare. Reprezentanții Tribunalului Dolj susțin că această situație s-a întâmplat din cauza faptului că a fost amânată recepția noului sediu al instanței.
„Procedurile de citare deja efectuate pentru dosarele în curs de judecată se vor reface în măsura posibilităților. Menționăm că aceste schimbări au loc exclusiv ca urmare a faptului că termenul de finalizare a procesului-verbal de recepție (…) pentru noul sediu al Tribunalului Dolj s-a amânat la o dată pe care o vom aduce la cunoștința opiniei publice în timp util. Vă mulțumim și ne cerem scuze pentru inconvenientele create“, au comunicat judecătorii doljeni.
Reamintim că, în vara anului 2014, odată cu începerea construcției noului sediu al Tribunalului Dolj, Secțiile Civile, cea de Conflicte de Muncă și cea de Contencios Administrativ au fost mutate în clădirea în care se află Curtea de Conturi a Judeţului Dolj, de pe strada Brestei, nr. 129.
Lucrările pentru extinderea sediului Tribunalului Dolj au început în mai 2014, iar, potrivit contractului, constructorul Bog’Art are doi ani la dispoziție ca să predea clădirea „la cheie“. Mai exact, termenul de finalizare a lucrărilor este 12 mai 2016.
De-a lungul timpului, fostul ministru al justiției, Robert Cazanciuc, a susțint că noua clădire a Tribunalului Dolj va fi gata ba în iulie 2015, ba în decembrie 2015. Ultimul termen stabilit pentru recepția clădirii a fost 11 ianuarie 2016, dar se pare că noul sediu va fi recepționat abia săptămâna viitoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS