12 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljAura Stoican şi Emil Badea, o colaborare populară

Aura Stoican şi Emil Badea, o colaborare populară

aura stoican si emil badea

Aura Stoican şi Emil Badea sunt doi dintre cei mai iubiţi interpreţi de muzică populară ai Olteniei. Mehedinţeanca şi gorjeanul reuşesc, de fiecare dată, să strângă în jurul lor oamenii, să îi scoată la joc, căci dragostea pentru cântecul popular i-a unit într-o colaborare frumoasă, care se dovedeşte a fi trainică.
De aproximativ cinci ani, Aura Stoican şi Emil Badea colaborează. Tânăra mehedinţeancă vine din Izverna, însă de aproape zece ani s-a mutat la Târgu Jiu datorită pasiunii sale pentru muzică. Aura a urmat un liceu de muzică pentru a cunoaşte mai multe despre tainele cântecului. Gorjul a fost meleagul unde Aura a reuşit să-l convingă pe interpretul de muzică populară, Emil Badea, că talentul ei merită arătat lumii întregi. „Ne-am întâlnit la un eveniment unde Aura a cântat câteva melodii, iar mie mi-a plăcut timbrul ei vocal, mi-a plăcut atitudinea ei şi faptul că este pasionată de muzică. De atunci am ales să colaborăm“, a spus Emil Badea. Aura cântă acum cu formaţia interpretului la diverse evenimente.

Aura Stoican: De când colaborăm, lucrurile au început să meargă mult mai bine

Tânăra mehedinţeancă Aura Stoican cântă de la vârta de 15 ani. Plaiurile Izvernei sunt locul unde aceasta s-a îndrăgostit de cântecul popular. „Am început să cânt la această vârstă, pentru că, probabil, nu eram conştientă de talentul pe care-l aveam“, a spus interpreta de muzică populară.
Aura Stoican a fost susţinută de toţi cei care au avut încredere că ea va fructifica acest talent. „Eram în clasa a VIII-a atunci când doamna dirigintă m-a îndrumat pe acest drum, apoi părinţii mei m-au susținut și îmi sunt mereu alături, iar cel mai mult m-a sprijinit domnul Emil Badea. Colaborarea noastră este foarte frumoasă şi foarte productivă pentru mine“, a afirmat Aura Stoican.
Pentru tânăra interpretă, cea mai mare realizare profesională de până acum este colaborea cu Emil Badea. „Pot să spun cu tărie şi cu mândrie că această colaborare este o mare realizare, pentru că, de când colaborăm, toate lucrurile au început să meargă mult mai bine pentru mine“, a spus artista. Anul acesta, Aura Stoican va lansa primul ei album, în care piesele de suflet, de dor, de dragoste, dar şi de tinereţe îi vor bucura pe iubitorii de folclor.

Emil Badea, 20 de ani de cântec

Emil Badea a gustat, din copilărie, din frumuseţea cântecului popular, iar acum muzica este una dintre marile lui pasiuni.
Anii au trecut, iar cariera profesională a lui Emil Badea este de la an la an mai frumoasă. Acesta s-a ocupat din ce în ce mai mult de acest domeniu, iar interpretul este acum cel care coordonează şi o casă de discuri. Anul acesta, Emil Badea împlineşte 20 de ani de când a păşit pe drumul cântecului popular. „Am început să cânt de la 14 ani. Cei 20 de ani nu mi se par nici mulţi, dar nici puţini. Vreau să evoluez mereu, iar publicul să se bucure de cântecele mele“, a precizat artistul. Interpretul a imprimat până acum şapte albume de muzică populară. Acolo, trăirile sale sunt exprimate cu ajutorul graiului gorjenesc al cântecului popular, iar una dintre cele mai îndrăgite melodii ale artistului este „Mi-ai dat, Doamne, floarea vieţii“, piesă compusă chiar de interpret. „Melodia e dedicată fiului meu. Am compus-o în urmă cu doi ani şi patru luni, când el s-a născut. Din Craiova până acasă am compus-o, iar după trei zile a fost gata pentru public“, a precizat interpretul. Emil Badea se bucură de toată aprecierea publicului, iar dorinţa sa de a lansa un nou album vine și din faptul că cele şapte albume sunt ascultate şi fredonate de iubitorii cântecului popular.

Claudia Cocoş

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS