7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljUn șofer cu Audi R8 le-a „dat fum“ polițiștilor de la Rutieră

Un șofer cu Audi R8 le-a „dat fum“ polițiștilor de la Rutieră

www.viata-libera.ro
www.viata-libera.ro

UPDATE ora 12.00:

Șoferul care nu a oprit la semnalele echipajului de poliție a fost identificat. Este vorba despre un tânăr de 19 ani, din oraşul Balş. Potrivit reprezentanților IPJ Dolj, acesta a fugit pentru că nu avea asigurare RCA. Tânărul a fost sancționat pentru cinci contravenţii cu amendă în valoare totală de 6.000 de lei. În plus, şoferul va rămâne fără permis pentru o perioadă de 90 de zile și îi va fi reținut certificatul de înmatriculare al autoturismului. Bărbatul a fost sancţionat pentru ignorarea semnalului polițiștilor, circulație pe sens opus, neacordare prioritate, folie neomologată aplicată pe geamuri și lipsa asigurării RCA. De altfel, şoferul a explicat în faţa politiştilor craioveni că a fugit pentru că nu avea asigurare RCA pentru autoturismul Audi pe care îl conducea în municipiul Craiova.

Polițiștii doljeni sunt în căutarea șoferului unui Audi R8, care, joi seară, nu a oprit la semnalele agenților Biroului Rutier Craiova. Deși au tras mai multe focuri de armă, oamenii legii nu au putut să pună mâna pe șofer, care a reușit să fugă pe DN 65, îndreptându-se spre orașul Balș, județul Olt.
Reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Dolj au precizat că incidentul s-a petrecut în jurul orei 17.45, pe strada Tabaci din municipiu.
„Polițiști din cadrul Poliţiei Municipiului Craiova – Biroul Rutier, în timp ce efectuau serviciul de supraveghere şi control al traficului rutier pe strada Tabaci, au făcut semnal regulamentar de oprire unui autoturism al cărui conducător nu s-a conformat şi a demarat către bulevardul 1 Mai.
„Pentru oprirea autoturismului, identificarea şi legitimarea conducătorului vehiculului s-a folosit armamentul din dotare de către unul dintre polițiști, care a executat mai multe focuri de avertisment. Conducătorul auto nu a oprit, continuându-şi deplasarea către ieșirea din Craiova, către oraşul Balş, astfel încât polițiștii nu au reușit prinderea sa“, au explicat oamenii legii.
Mai mulți craioveni au fost martori ai urmăririi pe bulevardul 1 Mai, dar și pe strada Caracal.
Din primele verificări, oamenii legii au stabilit că autoturismul Audi R8, care este înmatriculat în Dolj, i-a aparținut unui craiovean care l-a vândut unui bărbat domiciliat în județul Olt. Până vineri seară, polițiștii doljeni nu reușiseră să afle cine s-a aflat la volanul autoturismului, dar nici motivul pentru care acesta a fugit.
„În cauză se continuă cercetările pentru identificarea conducătorului auto şi stabilirea împrejurărilor care au determinat refuzul acestuia de a opri la semnalul regulamentar al politiştilor“, au mai precizat reprezentanții IPJ Dolj.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS