10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCentrul Turistic pentru Agrement și Sport se deschide în martie

Centrul Turistic pentru Agrement și Sport se deschide în martie

Centrul Turistic pentru Agrement și Sport, aflat în apropierea Aeroportului Internaţional Craiova, mai exact în spatele blocurilor aviatorilor, își va putea deschide porțile cel mai probabil la începutul lunii martie. Construcțiile sunt finalizate, dar mai este nevoie de racordarea centrului la rețeaua de energie electrică și gaze. „Am făcut din iunie 2015 cerere pentru racordarea la energie electrică și gaze, dar firmele au propriile proceduri pentru astfel de intervenții. Din noiembrie 2015, am plătit toate lucrările de racordare. Am primit promisiuni că vor începe în curând, așa că data probabilă pentru finalizarea lor este începutul lunii martie“, a precizat Ileana Măjină, directoarea Direcției de Integrare Europeană din cadrul Consiliului Județean Dolj.
Când Centrul Turistic pentru Agrement și Sport își va deschide porțile, craiovenii vor putea să joace fotbal, tenis, baschet sau bowling în condiții optime. Complexul deține patru terenuri, toate dotate cu tribune și instalații profesioniste de iluminare nocturnă: teren de fotbal cu gazon natural, teren multifuncțional cu suprafață sintetică, pentru fotbal/handbal/volei și două terenuri de tenis de câmp, cu panouri pentru baschet. Centrul mai cuprinde două piste pentru bowling, o pistă de alergare cu groapă de nisip și un perete pentru alpinism, dar și sală de forță, fitness, sală de masaj și saună, vestiare și dușuri.

Tarife practicate

Tarifele de acces în Centru au fost votate în ședința de consiliu județean de la sfârșitul lunii ianuarie. Astfel, pentru o oră de fotbal pe terenul natural se va percepe o taxă de 400 de lei fără nocturnă și 550 de lei cu nocturnă. Iubitorii sportului cu balonul rotund pot opta și pentru o partidă de fotbal pe terenul artificial. Prețul pe care îl vor plăti pentru o oră este de 300 de lei fără nocturnă și 350 de lei cu nocturnă.
Pentru închirierea terenului de handbal, baschet și volei, pentru o oră se va percepe un tarif de 100 de lei fără nocturnă și 120 de lei cu nocturnă.
Terenul de tenis de câmp poate fi închiriat de iubitorii sportului în schimbul sumei de 50 de lei ora fără nocturnă și 70 de lei ora cu nocturnă.
Cine vrea să închirieze panoul de baschet trebuie să plătească 30 de lei pe oră fără nocturnă și 50 de lei pe oră cu nocturnă.
Peretele de escaladat poate fi închiriat cu 30 de lei pentru o oră.
Pentru o oră de bowling este perceput un tarif de 20 lei, pentru una de biliard se plătește 10 lei, ca și pentru o oră de tenis de masă. Cei care vor să aibă acces la pista de atletism și la groapa de nisip trebuie să plătească 5 lei pe oră.
O oră la saună costă 20 de lei, o oră de masaj 40 de lei, accesul pentru o oră la aparatele din sala de fitness costă 10 lei, iar un abonament de 12 ore, 100 de lei.
Centrul Turistic pentru Agrement și Sport a fost construit printr-un proiect cu finanțare europeană în valoare de 3,7 milioane de euro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS