22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljVineri se redistribuie primele bilete de tratament pentru pensionari

Vineri se redistribuie primele bilete de tratament pentru pensionari

Directorul executiv al Casei Județene de Pensii Dolj, Daniela Licu, a precizat că, de regulă,  se redistribuie peste 100 de bilete refuzate de titulari (FOTO: Claudiu Tudor)
Directorul executiv al Casei Județene de Pensii Dolj, Daniela Licu, a precizat că, de regulă,
se redistribuie peste 100 de bilete refuzate de titulari (FOTO: Claudiu Tudor)

Pensionarii care nu au primit punctaj suficient pentru a se „califica“ în cursa de obținere a unui bilet la băi pot prinde unul la redistribuirea care va avea loc la sfârșitul acestei săptămâni.

Pensionarii doljeni care vor să plece în prima serie din acest an la tratament pot să meargă la sediul Casei Județene de Pensii (CJP) Dolj, vineri, 12 februarie 2016, pentru a prinde câte un astfel de bilet refuzat de titularii de drept. Este prima redistribuire din acest an a biletelor de tratament pe care titularii de drept le-au refuzat. „Prima serie din acest an de bilete de tratament începe luni, 15 februarie. Noi am făcut deja alocarea automată pentru această primă serie din acest an. Am publicat data și pe site-ul instituției, am și afișat la avizier listele. Am încercat și i-am sunat pe majoritatea celor care au aprobare pentru această serie, pentru că, fiind într-un timp scurt, nu am mai apucat să respectăm procedura în sensul de a le trimite acasă plicurile prin care să îi informăm de aceste bilete. Deocamdată nu știm câte bilete sunt refuzate, dar vineri, pe 12 februarie, le vom distribui pe cele pe care nu le-au ridicat cei care sunt pe aceste liste“, a precizat directorul executiv al CJP Dolj, Daniela Licu.
Din experiența anilor anteriori sunt peste 100 de bilete la „refuzuri“ care se redistribuie cu două – trei zile înainte de a începe prima serie a biletelor de tratament. Biletele de tratament aferente primei serii din 2016 sunt în hotelurile Casei Naționale de Pensii, în stațiunile Buziași, Bala, Olănești, Pucioasa, Gioa­giu Băi, 1 Mai și Covasna.

Se aplică regula primul venit, primul servit

Apar bilete la „refuzuri“ pentru că, de regulă, mulți pensionari doresc să plece la tratament în sezonul cald.
„Eu știu din experiența anilor trecuți că în prima serie nu vin toți cei care au fost anunțați să își ridice biletele de tratament, pentru că timpul este prea scurt. Dar cei care vor într-adevăr să beneficieze de tratament pot să vină vineri și să vadă ce bilete avem în această perioadă. La aceste redistribuiri, regula care se aplică este de primul venit, primul servit, din păcate“, a mai spus directoarea CJP Dolj.
În cazul biletelor de tratament redistribuite nu se mai ține cont de cele două condiții pe care trebuie să le îndeplinească un pensionar pentru a primi un bilet de tratament, și anume: să aibă o pensie cât mai mică și să nu fi fost în ultimii doi ani la băi prin intermediul Casei de Pensii. În funcție de aceste criterii, pensionarii primesc punctaje, şi ținând cont de acestea le vor fi repartizate biletele de tratament. În cazul biletelor redistribuite, cunoscute drept „refuzuri“, pot primi bilet de tratament inclusiv persoanele care nu au avut punctaj prea mare în cazul în care au cerut bilete de tratament la CJP Dolj.
Anual depun cereri pentru bilete de tratament circa 10.000 de pensionari doljeni, dar se alocă aproximativ 8.000 – 8.500 de bilete, plus câteva sute de bilete care sunt suplimentate în fiecare an de Casa Națională de Pensii Publice, la cererea expresă a celor de la CJP Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS