10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljColegiul „Ştefan Odobleja“, vizitat de elevi şi profesori din Serbia şi Bulgaria

Colegiul „Ştefan Odobleja“, vizitat de elevi şi profesori din Serbia şi Bulgaria

În perioada 18-20 februarie, elevii şi profesorii Colegiului „Ştefan Odobleja“, din Craiova, vor primi vizita unui grup de elevi şi cadre didactice din Serbia şi Bulgaria. Vizita face parte din proiectul „Food for all“ derulat de Colegiul „Ştefan Odobleja“ în parteneriat cu Școlile „P.R. Slaveikov“ din Vidin şi „Hemijsko-Prehrambena Tehloška“ din Belgrad prin intermediul ACES (Academia Şcolilor din Europa Centrală – n.r.).
„Această reţea şcolară caută să sporească participarea tinerilor şi a profesorilor în schimburi multilaterale şi să crească interesul acestora pentru cooperare internaţională. Scopul principal al proiectului este înţelegerea nevoilor speciale ale persoanelor cu alergii, cu probleme de alimentaţie şi conştientizarea pericolelor care derivă dintr-o alimentaţie nesănătoasă: obezitate, bulimie și anorexie. Au avut deja loc două mobilități. Prima întâlnire, cea pregătitoare, la care au fost prezenți toți reprezentanții proiectelor câștigătoare, însoțiți de câte un elev, s-a desfăşurat în Sarajevo (Bosnia-Herţegovina) în 2015, ocazie cu care ne-am cunoscut partenerii şi am stabilit în linii mari etapele desfăşurării proiectului; a doua întâlnire a avut loc în perioada 12-14 noiembrie 2015 la Vidin (Bulgaria). Este rândul nostru să fim gazde, în unitatea noastră de învăţământ vor veni 12 elevi şi cadre didactice din Vidin şi Belgrad. Apoi, în perioada 11-13 aprilie 2016 cadre didactice însoţite de elevi de la “Odobleja“ vor participa a treia întâlnire de lucru la partenerii din Belgrad (Serbia), iar în perioada 31 mai – 3 iunie 2016 va avea loc întâlnirea finală în localitatea Senec (Slovacia)“, a spus Ramona Aurelia Giurcă, profesor în Colegiul „Ştefan Odobleja“.
Programul activităților se va derula sub titlul „I am what I eat“ și va cuprinde workshop-uri, jocuri interactive pe grupe mixte de elevi, o vizită la Fabrica de îngheţată „Top Gel“ din Cârcea, precum și vizitarea instituţiilor orașului Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS