10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljGeneralul Andreiana, împuternicit șef al Jandarmeriei Române

Generalul Andreiana, împuternicit șef al Jandarmeriei Române

Generalul de brigadă Marin Andreiana a fost timp de doi ani șeful Grupării de  Jandarmi Mobile Craiova
Generalul de brigadă Marin Andreiana a fost timp de doi ani șeful Grupării de
Jandarmi Mobile Craiova

Ministrul Afacerilor Interne, Petre Tobă, l-a împuternicit la conducerea Inspectoratului General al Jandarmeriei Române pe generalul de brigadă Marin Andreiana, care până ieri a condus Gruparea de Jandarmi Mobilă „Frații Buzești“ Craiova. Generalul Andreiana urmează să îndeplinească atribuțiile funcției de inspector general al Inspectoratului General al Jandarmeriei Române timp de șase luni, această mutare fiind dispusă „pentru asigurarea actului de comandă și eficientizarea activității Jandarmeriei Române“, după cum au precizat ieri reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne.
Marin Andreiana s-a născut la Slatina, pe 7 noiembrie 1963, iar în 1987 a absolvit Școala Militară de Ofițeri Activi a MAI București. Zece ani mai târziu, în 1996, Marin Andreiana a terminat Facultatea de Drept din cadrul Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza“. Și-a început cariera în 1988, în calitate de comandant de pluton II la Centrul de Instrucție Jandarmi Câmpulung, iar, din noiembrie 2013, este șeful Grupării de Jandarmi Mobile Craiova. Înainte de a veni la Craiova, între anii 2005 și 2009, Andreiana a fost comandantul Centrului de Pregătire și Perfecționare a Cadrelor Jandarmi Ochiuri, iar din 2009 și până în 2013 a fost șeful Școlii Militare de Subofițeri de Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica“ Drăgășani.
Vineri, 5 februarie, tot printr-un ordin al ministrului Petre Tobă, generalul maior Mircea Olaru a fost eliberat din funcția de inspector general al Jandarmeriei Române și a fost numit directorul Direcției Afaceri Europene și Relații Internaționale din cadrul MAI. De asemenea, fostului șef al jandarmilor i-a fost echivalat gradul militar de general maior cu cel de chestor principal de poliție.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS