22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjSpărgătorii de locuinţe de lux scapă de arest preventiv

Spărgătorii de locuinţe de lux scapă de arest preventiv

Petre Stăncioi rămâne în arest la domiciliu
Petre Stăncioi rămâne în arest la domiciliu

Procurorii târgujieni încearcă fără succes să îi trimită după gratii pe membrii reţelei de spărgători de locuinţe de lux din Gorj. Anchetatorii au solicitat din nou emiterea de mandate de arestare preventivă pe numele lui Petre Stăncioi, fostul patron al clubului de noapte FTE, din Târgu Jiu, şi a celorlalte persoane acuzate în dosar. După ce au analizat cererile, magistraţii Tribunalului Gorj au decis că suspecţii de furt, între care şi Petre Stăncioi, pot fi anchetaţi şi în arest la domiciliu, aşa cum se stabilise iniţial. Instanţa de judecată nu a fost de acord cu măsura mai aspră propusă de Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu, în ciuda faptului că anchetatorii au arătat că este obligatorie trimiterea în arestul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj, având în vedere gravitatea faptelor.
Tribunalul Gorj a admis şi cererea lui Petre Stăncioi ca arestul la domiciliu să fie mutat la altă locuinţă: „Respinge contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu, ca nefondată. Admite contestaţia formulată de inculpatul Stăncioi Petre. Desfiinţează încheierea, doar cu privire la modificarea obligaţiilor impuse în sarcina inculpatului Stăncioi Petre, în cadrul măsurii preventive a arestului la domiciliu, în sensul înlocuirii obligaţiei de a nu părăsi domiciliul din municipiul Târgu Jiu, strada Zambilelor, cu obligația de a nu părăsi domiciliul din municipiul Târgu Jiu, strada Primăverii. (…) Impune în continuare inculpatului Stăncioi Petre să nu părăsească imobilul din municipiul Târgu Jiu, strada Primăverii, fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza şi de a se supune unor restricţii stabilite de acesta; să se prezinte la organul de urmărire penală ce instrumentează cauza, la judecătorul de drepturi şi libertăţi sau la instanţa de judecată, ori de câte ori este chemat; (…) Definitivă“, a stabilit Tribunalul Gorj.

Spargeri la locuinţe de avocaţi

Potrivit Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu, șase persoane sunt acuzate că au spart casele unor oameni cunoscuţi din Gorj. Printre locuinţele în care au avut loc spargeri se numără și cea a fostului primar din Rovinari, Dorin Filip, casa afaceristului Costi Bicheru și a avocaților Dondera, fiind sustrase ceasuri de aur, bijuterii, dar și pietre prețioase. „Din cercetări a reieşit faptul că, în perioada decembrie 2015 – ianuarie 2016, cei în cauză ar fi comis şase furturi din locuinţe aflate pe raza municipiului Târgu Jiu şi a localităţilor învecinate. Prejudiciul cauzat prin această activitate infracţională este de aproximativ 250.000 de lei“, au precizat reprezentanții Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj. De amintit că Petre Stăncioi a mai fost în atenția oamenilor legii în trecut, după ce ar fi incendiat mașinile unor foști șefi din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS