5.6 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalCald în următoarele două săptămâni în Oltenia

Cald în următoarele două săptămâni în Oltenia

Administraţia Naţională de Meteorologie a transmis o estimare a evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor în intervalul 8 – 21 februarie. Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

În Oltenia, vremea se va menţine mai caldă decât în mod obişnuit în luna februarie, pe tot parcursul celor două săptămâni, astfel că sunt estimate temperaturi maxime de 7…12 grade, medie regională. Minimele nocturne vor fi preponderent pozitive, de 1…4 grade, valori uşor sub pragul de îngheţ urmând a se înregistra în primele nopţi.  În jurul datei de 10 februarie, va ploua pe spaţii extinse şi în cantităţi în general moderate. Apoi, probabilitatea pentru ploi locale, cu caracter temporar, va fi mai ridicată în perioada  13 -17 februarie.

La munte, regimul termic al următoarelor două săptămâni va fi caracterizat de valori în general uşor mai ridicate decât cele obişnuite în luna februarie, cu maxime ce se vor încadra între  2 şi 6 grade şi minime de -5…-1 grad. Temperaturi mai scăzute se vor înregistra în perioada 11-12 februarie, când valorile diurne vor fi în general negative, iar cele nocturne vor coborî până la o medie de -8 grade.  Precipitaţiile, la început mixte, apoi doar sub formă de ninsoare vor fi mai consistente în zilele  de 10 şi 11 februarie, determinând depunerea unui strat nou de zăpadă. În restul intervalului se menţin condiţiile pentru precipitaţii cu caracter local şi temporar, iar ninsori se vor semnala doar la altitudini mari.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS