10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCursuri gratuite de oratorie la Casa de Cultură „Traian Demetrescu“

Cursuri gratuite de oratorie la Casa de Cultură „Traian Demetrescu“

Elevii doljeni sunt aşteptaţi, începând de săptămâna viitoare, în vacanţa intersemestrială, la Casa de Cultură „Traian Demetrescu“ din Craiova, la o întâlnire cu prof. univ. dr. Mihaela Albu.
Atelierul se va organiza sub genericul „Comunicare şi dialog“, iar obiectivul acestuia este dezvoltarea abilităţilor de comunicare. „Am observat că adolescenţii şi tinerii au o mare problemă atunci când sunt nevoiţi să vorbească în public, să-şi expună părerile. Le lipseşte curajul să spună ce gândesc, nu reuşesc să îşi înfrângă emoţiile. Am decis să organizez acest atelier special pentru ei, pentru a-i ajuta să-şi dezvolte abilităţile de comunicare, de susţinere şi de argumentare a propriilor idei. Prima întâlnire va avea loc pe 9 februarie, ora 14.00, la Casa de Cultură «Traian Demetrescu»“, a spus prof. univ. dr. Mihaela Albu.
Aceasta a absolvit Facultatea de Filologie a Universității din București, iar din 1975 a predat limba și literatura română la Universitatea din Craiova. Între 1999 și 2004 a fost desemnată visiting professor la Universitatea Columbia din New York. Este doctor în filologie din 1983, membră a Uniunii Scriitorilor din România, a Uniunii Ziariștilor Profesioniști și membru corespondent al Academiei Româno-Americane de Științe și Arte. Este redactor-șef la revista „Lumină lină“ din New York și la revista internațională „Carmina Balcanica“.
A publicat eseuri, critică literară, poezie și proză atât în ţară, cât şi în străinătate, este autoarea unor studii monografice.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS