10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjCumpărători de vază pentru bijuteriile furate din Slovacia

Cumpărători de vază pentru bijuteriile furate din Slovacia

O parte a bijuteriilor a ajuns la potentaţii din Târgu Jiu
O parte a bijuteriilor a ajuns la potentaţii din Târgu Jiu

Ancheta DIICOT Craiova în dosarul bijuteriilor sustrase dintr-un magazin din Slovacia a scos la iveală informaţii interesante. Între cumpărătorii bijuteriilor furate de o grupare coordonată de suspecţi din judeţul Gorj se află Doru Şerban, zis Habitu, Manu Gherghe şi soțul unei cunoscute bijutiere din Târgu Jiu.
De asemenea, în urma celor 15 percheziţii care au avut loc la începutul săptămânii în Gorj şapte persoane au ajuns în faţa procurorilor DIICOT Craiova, unde au dat cu subsemnatul pentru acuzaţia de furt calificat. Au dat explicaţii în faţa anchetatorilor şi cei trei cumpărători ai bijuteriilor care ar fi fost sustrase din Slovacia.
„Există suspiciunea rezonabilă că în noaptea de 17 spre 18 mai 2014, membrii grupului au pătruns prin efracţie într-un magazin situat pe raza localităţii Trnava, Republica Slovacia, de unde au sustras bijuterii din aur cu briliante, perle, pietre naturale și mai multe ceasuri din aur, în valoare de 167.000 de euro. Din cercetările efectuate în cauză s-a reţinut că suspecţii au pătruns în incinta magazinului prin îndepărtarea barelor de fixare din plafonul aflat în pasajul subteran exterior al magazinului, iar ulterior prin spațiul de deasupra plafonului destinat tabloului de distribuție a aerului condiționat. Ulterior, membrii grupului au comercializat o parte dintre bijuterii mai multor persoane din judeţul Gorj şi municipiul Bucureşti“, susțin procurorii DIICOT.
În urma descinderilor au fost ridicate patru ceasuri de lux, brăţări şi pandantive din aur şi un seif cu cifru electronic. Ancheta continuă pentru a se stabili dacă au mai fost date şi alte spargeri la magazine de bijuterii similare din afara ţării.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS