14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljAneta Şişu Bobolan - de opt ani alături de Ansamblul „Maria Tănase“

Aneta Şişu Bobolan – de opt ani alături de Ansamblul „Maria Tănase“

Aneta Sisu Bobolan

Solistă a Ansamblului Folcloric Profesionist „Maria Tănase“ din Craiova, Aneta Şişu Bobolan (foto) iubeşte cântecul popular dintotdeauna. Interpreta spune că este lucrul pe care ştie să îl facă cel mai bine. Dumnezeu a fost bun cu ea şi a ajutat-o de fiecare dată să-şi găsească alinarea în cântec. Chiar dacă drumul pe care l-a parcurs până acum în muzică a fost presărat de multe ori cu piedici, dragostea față de cântecul oltenesc a readus-o pe scenă.
De opt ani, Aneta Şişu Bobolan străbate Oltenia şi ţara alături de marea familie a Ansamblului „Maria Tănase“, împărțind bucuria de a fi pe scenă cu colegi precum Niculina Stoican, Constantin Enceanu sau Mariana Ionescu Căpitănescu. Acolo, unele dintre cele mai apreciate voci ale Olteniei şi ale cântecului popular românesc muncesc alături de dansatori şi orchestră pentru ca spectacolele prezentate de ei să fie impecabile, iar publicul să plece acasă cu bucurie şi linişte sufletească. Aneta Şişu Bobolan spune că aceşti ani i-au adus multă împlinire profesională pentru că evoluţia sa este apreciată din ce în ce mai mult de public. Cât despre cei opt ani, artista spune că „în această carieră sunt destul de puţini ani“ pentru că mereu ai lucruri noi de învăţat, iar evoluţia este continuă.

Experienţa ansamblurilor a ajutat-o în carieră

Pe firul muzicii a mers încă de când era la şcoală. Atunci, serbările şi concursurile şcolare erau principalul loc unde solista îşi etala talentul. De mică a cântat melodii greu de interpretat precum cele ale Mariei Ciobanu sau Lucreţiei Ciobanu.
Ansamblul „Maria Tănase“ nu este singurul ansamblu unde interpreta a activat. Aneta Şişu Bobolan a fost membră a Ansamblului Profesionist „Nicolae Bălcescu“ până când acesta s-a desfiinţat. „Pe vremea când aveam numai 18 ani şi jumătate am fost angajată în acel ansamblu. Deci, am avut experienţa unui ansamblu profesionist, am avut şi experienţa unor ansambluri mai mici, iar acest lucru m-a ajutat în cariera mea“, a spus solista de muzică populară. Aneta Şişu Bobolan a fost şi membră a Ansamblului „Mugurelul“, condus de maestrul Nicu Crețu, care acum îi este coleg la „Maria Tănase“. „Orice lucru pe care-l înveţi, nu contează că eşti la amatori sau la profesionişti, te ajută. Recompensa cea mai mare este cea sufletească. În anii adolescenţei, era cea mai mare plăcere pentru mine să merg la ansamblu, să fiu pe scenă alături de solişti mari precum Vasilica Dinu sau Rozica Petra“, a adăugat artista.

Aneta Şişu Bobolan cântă de la patru ani

Aneta Şişu Bobolan îşi aminteşte cu drag prima ocazie în care a urcat pe scenă. Avea doar patru ani, iar la „cămin se făcea o scenă din acele scăunele mici pe care noi stăteam la măsuţe, peste care se punea un covor, aşa erau scenele pe vremea mea“, a povestit interpreta.
Dragostea pentru cântec și portul popular a moştenit-o de la tatăl ei. Fiecare ie sau element al costumului popular sunt purtate cu drag şi îngrijite de artistă. Singură îşi recondiţionează iile, chiar dacă acest lucru implică uneori zile întregi de muncă. „Am ii foarte vechi, iar pânza se deteriorează, purtându-le mereu. Încerc să iau modelul de pe ele şi să îl aplic pe altă pânză. Mi-a plăcut să mi le recondiţionez singură, iar atunci când nu reuşesc să fac eu ceva la ii, apelez la cunoştinţe“, a spus interpreta.

Jobul preferat este cel de bunică

Dincolo de scenă, fiecare interpret trăieşte propria experienţă de viaţă, pe care cei mai mulţi o transpun în cântec. „Fiecare are viaţa lui. Fiecare dintre noi are familie, probleme, copii şi bucurii, pe care de multe ori le împărtăşim celor care ne iubesc cântecul“, a spus interpreta. Timp de 13 ani, Aneta Şişu Bobolan a luat „o pauză de la cântat“, după cum spune chiar ea, pentru a se ocupa de familie. Chiar şi aşa, publicul a rămas alături de artistă, iar pe lângă împlinirile profesionale, familia este cea mai mare bucurie a interpretei. De aproape un an, Aneta Şişu Bobolan se bucură de nepoţelul ei, Sebastian Andrei, dăruit de fiica sa. „Sunt foarte mulţumită de tot ce am reuşit să realizez până acum, pentru că tot ce am făcut în viaţă am obținut pe puterile mele, am făcut cam tot ce mi-am dorit, iar nepoţelul este bucuria noastră“, a adăugat interpreta.
Aneta Şişu Bobolan îşi doreşte să lanseze un album de muzică populară cu piese scrise doar de ea, album pentru care a compus o parte din melodii.
Claudia Cocoş

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS