14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDolj: Sălile de jocuri de noroc, verificate de polițiști

Dolj: Sălile de jocuri de noroc, verificate de polițiști

Polițiștii doljeni au efectuat mai multe controale în ultimele zile la sălile de jocuri de noroc din județ. Astfel, în perioada 22 – 29 ianuarie, polițiștii compartimentelor Sisteme de Securitate de la poliţiile municipale, orăşeneşti, secţiile de poliţie urbană și rurală, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului de Ordine Publică, au organizat o acţiune pentru verificarea modului de asigurare a pazei si securităţii sălilor de jocuri de noroc şi pariuri sportive.

În cadrul acțiunii, oamenii legii au controlat aproape 120 de săli de jocuri de noroc sau săli de pariuri sportive.
De asemenea, polițiștii au verificat și modul de intervenție al echipajelor  firmelor specializate în asigurarea pazei obiectivelor, fiind organizate 112 simulări de alarme.
În urma neregulilor constatate, polițiștii au aplicat 14 sancțiuni contravenționale în valoare de 25 000 lei.

Spre exemplu, în urma controlului efectuat la o sală de jocuri de noroc și pariuri sportive, polițiștii au constatat faptul că administratorul societății nu a luat măsuri de conectare a sistemului de alarmă la un dispecerat de monitorizare și intervenție al unei societăţi specializate de pază. Societatea a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 2.000 lei.

De asemenea, doi agenţi de intervenţie din cadrul unei societăți de pază, aflați în timpul serviciului, s-au prezentat la o intervenţie simulată, fără a avea asupra lor mijloacele de autoapărare şi protecţie din dotare. Polițiștii i-au sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 100 lei, pentru  fiecare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS