8.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljEconomista Carmen Popescu a scăpat de doi ani de închisoare

Economista Carmen Popescu a scăpat de doi ani de închisoare

Condamnată în două dosare penale alături de omul de afaceri Dinel Staicu, Ioana Carmen Popescu, fost director economic al BDJ SA Craiova, a cerut și obținut în instanță contopirea celor două pedepse. Condamnata trebuie să execute, în total, cinci ani și jumătate de închisoare, mai puțin cu doi ani decât suma pedepselor primite în cele două dosare penale.
În noiembrie 2007, economista Ioana Carmen Popescu era trimisă în judecată alături de Dinel Staicu în dosarul „Transgaz“, dosar în care cei doi și alți șapte inculpați au fost acuzați că au fraudat Transgaz SA Mediaş cu aproximativ 11 milioane de euro.
În august 2013, Dinel Staicu și Ioana Carmen Popescu erau arestați preventiv într-un alt dosar, în care Staicu a fost acuzat că a mituit un complet de judecată de la Curtea de Apel București cu peste 600.000 de euro pentru a-l scăpa de o pedeapsă de șapte ani de pușcărie.
Prima condamnare definitivă în cazul celor doi inculpați a venit în septembrie 2014, printr-o hotărâre a Curții Supreme. Dinel Staicu a primit cinci ani de închisoare pentru mituirea magistratelor, iar Ioana Carmen Popescu, care a fost acuzată că a intermediat „afacerea“, a fost condamnată la doi ani și jumătate de închisoare. După aproape un an, în iunie 2015, instanțele de judecată au dat o hotărâre definitivă și în dosarul „Transgaz“. De data aceasta, Dinel Staicu a fost condamnat la nouă ani de închisoare, iar Ioana Carmen Popescu s-a ales cu o pedeapsă de cinci ani de închisoare.
Mai trebuie spus că Dinel Staicu nu a mai ieșit din pușcărie din august 2013, însă Ioana Carmen Popescu a fost eliberată condiționat pe 17 martie 2015, printr-o hotărâre a Tribunalului Prahova.
Nu a stat prea mult în libertate, pentru că în iunie 2015, după ce a fost condamnată definitiv și în dosarul „Trasgaz“, a fost încarcerată din nou. Au mai trecut câteva luni, iar în octombrie, anul trecut, condamnata a formulat la Judecătoria Craiova o cerere pentru contopirea celor două pedepse. Instanța i-a admis acțiunea și a contopit cele două pedepse în una de cinci ani și șase luni de închisoare, din care se scade perioada executată până în prezent – un an și opt luni în dosarul mituirii judecătoarelor (de pe 13 august 2013 până pe 17 martie 2015) și de pe 10 iunie 2015 la zi (dosarul „Transgaz“).  Hotărârea instanței a fost contestată la Tribunalul Dolj, instanță care a hotărât, ieri, să respingă acțiunea condamnatei, care trebuie să își execute pedeapsa în continuare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS