5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljMedicii Spitalului European Polisano, în conferință la Craiova

Medicii Spitalului European Polisano, în conferință la Craiova

Vineri a avut loc prima conferință despre standardele  în chirurgia cardiovasculară și neurochirurgie, organizată  de medicii Spitalului Polisano (FOTO: Traian Mitrache)
Vineri a avut loc prima conferință despre standardele
în chirurgia cardiovasculară și neurochirurgie, organizată
de medicii Spitalului Polisano (FOTO: Traian Mitrache)

Echipa de medici specialiști de la Spitalul European Polisano a organizat vineri, la Muzeul de Artă din Craiova, conferința medicală „Noi standarde în chirurgia cardiovasculară și neurochirurgie“. Evenimentul a avut ca scop informarea medicilor specialiști cardiologi și neurologi din județele Dolj, Olt, Mehedinți și Vâlcea despre noile tehnici folosite în realizarea operațiilor cardiovasculare și neurochirurgicale. Conferința s-a bazat și pe prezentarea unor cazuri concrete întâlnite de medicii specialiști din Sibiu, în vederea dezbaterii acestor situații cu medicii olteni prezenți în sală.
Pacienții sunt cei care beneficiază cel mai mult în urma acestei conferințe, deoarece printre temele de dezbatere s-a pus problema îmbunătățirii sistemului medical din Craiova, echipa de medici a Spitalului Polisano fiind interesată de o colaborare cu centrele medicale din orașul nostru. „Cel mai important lucru care trebuie remarcat este că la Spitalul European Polisano pacienții sunt tratați la fel ca în centrele medicale renumite din străinătate, datorită personalului bine pregătit și aparaturii de ultimă generație“, a declarat conf. dr. Victor Costache, director medical și șeful Secției Chirurgie Cardiovasculară și Toracică Polisano.
Pornind de la deviza „Totul pentru viață“, Spitalul European Polisano încearcă să aducă inovații în domeniile chirurgicale, prin intermediul investițiilor în aparatură performantă, acordând în același timp o atenție deosebită cazurilor grave pe care alți medici le-au declarat pierdute. În ultimul an, au fost realizate nouă intervenții chirurgicale în premieră, printre care și primul remodelling de aortă din România pentru tratarea anevrismelor și prima reconstrucție costală cu implanturi din titan.
Oana Voinic

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS