10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCondamnat pentru șantajarea fostei iubite

Condamnat pentru șantajarea fostei iubite

Judecătorii craioveni au condamnat, săptămâna trecută, la un an și șapte luni de închisoare cu suspendare, un craiovean acuzat că a amenințat-o pe fosta prietenă cu publicarea unor fotografii compromițătoare.
Potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Dolj, în seara zilei de 10 iunie 2015, Ilie Patușinschi, de 27 de ani, din Craiova, a fost prins în flagrant, în timp ce primea de la o tânără, de 24 de ani, din Balș, suma de 2.000 de lei. „Acesta a pretins suma respectivă prin ameninţarea cu publicarea unor fotografii compromiţătoare şi ameninţări cu acte de violenţă. Flagrantul a fost organizat de poliţiştii craioveni într-un centru comercial din municipiu, suma de bani fiind găsită asupra făptuitorului“, au precizat atunci polițiștii doljeni.
Oamenii legii au stabilit că cei doi au avut o relație, iar la începutul anului 2015 s-au despărțit. În aprilie, tânăra a cerut instanței de judecată un ordin de protecție, iar, pe 2 iunie, Judecătoria Balș i-a interzis lui Patușinschi ca, timp de șase luni, să se apropie la mai puțin de 50 de metri de fosta prietenă. În plus, instanța i-a interzis lui Patușinschi să aibă orice fel de contact telefonic sau prin corespondenţă cu tânăra pe o perioadă de șase luni de la data emiterii ordinului de protecţie. După acțiunea de prindere în flagrant, bărbatul a fost arestat preventiv și a stat în arest până pe data de 14 august.
Nicolina Patușinschi, mama lui Ilie Patușinschi, a precizat pentru GdS că, de fapt, fosta prietenă a fiului său avea să îi înapoieze acestuia suma de 800 de euro. Femeia l-a sunat pe Ilie Patușinschi în cursul zilei de 10 iunie și i-a cerut să se întâlnească pentru a-i înapoia o parte din datorie, iar în ciuda ordinului de protecție, acesta s-a dus la întâlnire. A fost ridicat însă de polițiștii care organizaseră o acțiune de prindere în flagrant.
„Nevrând să restituie datoria, a apelat la organele de poliție, spunând că fiul meu îi cere bani pentru a nu o da în vileag. Trimiterea banilor (800 de euro – n.r.) a fost făcută prin Western Union la data de 23.10.2014, iar dovada se poate face cu documentele de transfer. Fiul meu a fost arestat pentru banii dați împrumut“, a explicat Nicolina Patușinschi.
Bărbatul a fost trimis în judecată pe 30 iunie, anul trecut, iar, joi, magistrații de la Judecătoria Craiova l-au condamnat la un an și șapte luni de închisoare cu suspendare pentru comiterea infracțiunii de șantaj și încălcarea unui ordin de protecție. De asemenea, inculpatul a fost obligat să presteze 60 de zile de muncă în folosul comunității la Primăria Șimnicu de Sus. Hotărârea instanței nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS