24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCJ Gorj a mijlocit înființarea Serviciului de Evidență a Persoanelor Bustuchin

CJ Gorj a mijlocit înființarea Serviciului de Evidență a Persoanelor Bustuchin

Consiliul Județean Gorj, prin Direcţia Comunitară Judeţeană de Evidenţă a Persoanelor Gorj, a înființat în comuna Bustuchin un Serviciu Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor. Cetățenii comunei Bustuchin, Gorj, au posibilitatea să-și obţină sau să-și schimbe cartea de identitate chiar la ei în localitate.
În cadrul primăriei funcționează, de joi, Serviciul Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor Bustuchin. La inaugurare au participat președintele Consiliului Județean Gorj, Ion Călinoiu, directorul Direcţiei Comunitare Judeţene de Evidenţă a Persoanelor Gorj, Doinel Popescu, dar și primarii din comunele Bustuchin, Hurezani și Căpreni. Chiar din prima zi de activitate a Serviciului de Evidență a Persoanelor o tânără, în vârstă de 18 ani, a profitat de ocazie pentru a-şi schimba buletinul.
„Serviciul Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor de la Bustuchin a fost înfiinţat la solicitarea autorităţilor locale. Acest centru va deservi aproximativ 3.500 de persoane din Bustuchin. În măsura în care se doreşte pot veni la Bustuchin oameni din orice comună limitrofă“, a declarat Doinel Popescu, directorul Direcţiei Comunitare Judeţene de Evidenţă a Persoanelor Gorj.

Economie de bani și de timp

Serviciul de la Bustuchin funcţionează cu trei angajaţi, doi pentru evidenţa persoanelor şi unul la Compartimentul Stare Civilă. Persoanele domiciliate în Bustuchin care au depus cereri pentru eliberarea actului de identitate la Serviciul Public Comunitar Local de la Hurezani, până pe 20 ianuarie, îşi vor ridica tot de la acest centru actele de identitate solicitate. Ion Călinoiu, președintele Consiliului Județean Gorj, a declarat că noul centru înseamnă economie de bani și de efort pentru beneficiari.
„Este un serviciu în folosul cetăţeanului şi pentru cetăţean. Localnicii din Bustuchin au de acum posibilitatea de a-şi face carte de identitate sau de a o preschimba pe cea veche, la ei în comună. Este vorba de 3.500 de beneficiari. Oamenii erau nevoiţi să parcurgă o distanţă mare până să ajungă la serviciul din Hurezani. Se face o economie de bani cu transportul şi de efort. Sunt trei angajaţi care se ocupă de noile sarcini“, a declarat Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS