17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiovean prins de cinci ori fără permis

Craiovean prins de cinci ori fără permis

Un craiovean de 34 de ani a fost arestat preventiv, miercuri, după ce a fost prins de cinci ori de oamenii legii conducând un autoturism pe drumurile publice, deși are permisul suspendat. Săptămâna trecută, bărbatul a fost prins conducând și băut, și fără permis.
Este vorba de craioveanul Bogdan Dane, care a rămas fără permis încă din martie anul trecut. Polițiștii doljeni spun că, pe 15 martie 2015, bărbatul a fost depistat conducând băut, de polițiștii din Ploiești, care au întocmit pe numele lui un dosar penal și i-au suspendat permisul de conducere. Se pare că acest lucru nu l-a oprit pe craiovean să se urce la volan, de atunci el fiind prins de cinci ori conducând băut. Ultima dată a fost depistat conducând băut săptămâna trecută, pe 9 ianuarie, când s-a ales cu alt dosar penal. „Pe 9.01.2016, o echipă de siguranţă publică din cadrul Secţiei 2 Poliţie Craiova, aflată în executarea serviciului de patrulare, l-a depistat în trafic pe D. Bogdan, de 34 de ani, din Craiova, în timp ce conducea pe bulevardul 1 Mai un autoturism având suspendat dreptul de a conduce din 15.03.2015. De asemenea, acesta se afla sub influenţa băuturilor alcoolice și, întrucât a refuzat testarea cu etilotestul, a fost condus la Spitalul Județean de Urgenţă Craiova, unde i-au fost recoltate probe biologice“, au explicat polițiștii doljeni. Miercuri, polițiștii de la Rutieră au primit de la IML rezultatele analizelor de sânge, care au indicat că bărbatul avea 1,90 g/l alcool pur în sânge atunci când a fost oprit în trafic. Între timp, oamenii legii au stabilit că Bogdan Dane nu este la prima infracțiune de acest fel, acesta fiind prins, în perioada iulie 2015 – ianuarie 2016, de alte patru ori conducând fără permis.
Polițiștii de la Rutieră au conexat cele cinci dosare penale întocmite pe numele craioveanului de 34 de ani, care a fost dus miercuri la Judecătoria Craiova cu propunere de arestare preventivă. Oamenii legii spun că au hotărât să ceară arestarea preventivă a craioveanului pentru că acesta „a manifestat perseverenţă infracţională în ceea ce priveşte săvârşirea infracţiunilor la regimul circulaţiei rutiere“. Bogdan Dane a fost arestat pe o perioadă de 30 de zile, însă hotărârea Judecătoriei Craiova nu este definitivă și poate fi contestată de inculpat.
Dane nu este la prima întâlnire cu oamenii legii, acesta fiind condamnat definitiv la trei ani de închisoare cu suspendare în iunie 2013 într-un dosar în care a fost acuzat că a cultivat canabis.
Procurorii DIICOT l-au acuzat pe craiovean că a cultivat canabis pe un teren al Primăriei Cârcea, iar drogurile fie le vindea în Craiova, fie le consuma împreună cu diverse persoane. În septembrie 2011, oamenii legii au recoltat 3,7 kilograme de plante de canabis de pe plantația înființată de craiovean.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS