16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPolițiști filmați când bat un bărbat fără adăpost

Polițiști filmați când bat un bărbat fără adăpost

Doi agenți de la Secția 2 Poliție Craiova sunt cercetați de conducerea Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Dolj după ce au fost filmați de un craiovean în timp ce loveau un bărbat fără adăpost, care ar fi devenit violent. Incidentul s-a petrecut joi după-amiază, în cartierul 1 Mai din Craiova.
În filmarea făcută cu un telefon mobil prin ușa unui local se poate vedea un bărbat alături de un cărucior, iar un polițist pare că discută cu el. În apropiere, alt polițist, ceva mai „voinic“, vorbește la telefonul mobil. După câteva momente, primul polițist încearcă să tragă de bărbatul care pare că se opune, moment în care intervine agentul mai „voinic“ și îl lovește cu pumnii. Mai departe, bărbatul este aruncat în zăpadă, iar cei doi agenți îi pun cătușele.
Întrebați despre această situație, reprezentanții IPJ Dolj au explicat că bărbatul a fost imobilizat după ce a devenit violent. Dar să vedem cum susțin polițiștii doljeni că s-au petrecut lucrurile.
Joi după-amiază, o femeie a sunat la 112 și s-a plâns că, în timp ce mergea pe o stradă din cartierul 1 Mai, a fost agresată de un bărbat beat. La adresa indicată a fost trimis un echipaj de la Secția 2, iar femeia le-a arătat bărbatul care ar fi agresat-o. Polițiștii s-au dus la el și au încercat să-l legitimeze, însă acesta a refuzat, iar când i-au cerut să meargă la secție, bărbatul ar fi devenit violent. Atunci a fost imobilizat de cei doi agenți, urcat în Loganul cu girofar și dus la secție. Ulterior, polițiștii au stabilit că este vorba de o persoană fără adăpost, pe nume Radu Jigoiu, de 32 de ani, care a fost amendat cu 200 de lei pentru tulburarea ordinii și liniștii publice. Oamenii legii au mai precizat că Jigoi nu s-a liniștit nici după ce a ajuns la secție, așa că l-au dus la Clinica I Psihiatrie, unde a rămas internat câteva ore. Cât despre felul în care a fost „imobilizat“ Radu Jigoiu, reprezentanții IPJ Dolj spun că s-a dispus efectuarea unei anchete. „La nivelul conducerii IPJ Dolj s-a dispus efectuarea unei anchete pentru verificarea modului în care cei doi polițiști au intervenit. Urmează ca, în funcție de rezultatele anchetei, să se dispună măsurile legale“, au precizat pentru GdS reprezentanții IPJ Dolj.
Dacă se va stabili că cei doi agenți au încălcat Statutul Polițistului, aceștia pot fi sancționați disciplinar cu mustrare scrisă, diminuarea salariului cu 5–20% pe o perioadă de una, două sau trei luni, amânarea promovării în grad ori trecerea într-o funcție inferioară. Cea mai drastică sancțiune disciplinară prevăzută de Statutul Polițistului este destituirea din poliție.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS