10.6 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCozi imense la Direcția de Impozite și Taxe din Craiova

Cozi imense la Direcția de Impozite și Taxe din Craiova

Ieri-dimineață, în jurul orei 10.00, era aglomerație la sediul Direcției de Impozite și Taxe din Piața Centrală (FOTO: Claudiu Tudor)
Ieri-dimineață, în jurul orei 10.00, era aglomerație la sediul Direcției de Impozite și Taxe din Piața Centrală (FOTO: Claudiu Tudor)

Ghinion pentru craiovenii care au stat ieri la cozi interminabile la ghișeele Direcției de Impozite și Taxe din Craiova: după ce că era o aglomerație de nedescris, în jurul prânzului s-a întrerupt și energia electrică. Cetățenii care stăteau la cozi de ore bune au fost trimiși acasă ieri după-amiază și au fost sfătuiți să revină astăzi, pentru a-și plăti impozitele, din cauză că furnizarea energiei electrice nu putea fi reluată până seara.

Ghișeele Direcției de Impozite și Taxe (DIT) din cadrul Primăriei Craiova, situate în clădirea din Piața Centrală din municipiu, au fost luate cu asalt de craioveni, ieri-dimineață, pentru a-și plăti dările către municipalitate, fiind prima zi din an în care s-au putut încasa impozitele și taxele pe proprietate aferente anului 2016. Coada s-a întins până în fața instituției, din cauză că în interior se aflau sute de oameni. Gardianul limita accesul în incintă, iar la un moment dat nu se mai puteau elibera bonuri de ordine. Oamenii spuneau că stau de mult timp la cozi. „De azi-dimineață și până acum (până în jurul orei 10.00 – n.r.) au plătit doar trei persoane“, spunea un bărbat de la rând.
În jurul orei 13.00, cei care stăteau la cozi imense la DIT Craiova au mai avut o surpriză neplăcută: s-a întrerupt furnizarea energiei electrice în instituție. Un craiovean care stătea la rând de dimineață ne-a contactat ieri la redacție după ora 14.00 să ne spună că de mai bine de o oră era întreruptă furnizarea energiei electrice. El a mai precizat că oamenii așteptau în continuare în incintă și după întreruperea curentului, în speranța că va fi reluată furnizarea energiei electrice și le vor putea fi încasate impozitele, însă nimeni nu îi informa ce se întâmplă.

Oamenii stăteau la coadă și în afara instituției, din cauză că spațiile din incinta Direcției de Impozite și Taxe erau neîncăpătoare pentru puhoiul de lume care era acolo (FOTO: Claudiu Tudor)
Oamenii stăteau la coadă și în afara instituției, din cauză că spațiile din incinta Direcției de Impozite și Taxe erau neîncăpătoare pentru puhoiul de lume care era acolo (FOTO: Claudiu Tudor)

Impozitele nu s-au mai putut încasa

În jurul orei 14.30, angajații DIT Craiova au anunțat contribuabilii care stătuseră aproape jumătate de zi la rând să nu mai stea la coadă și să revină dimineața următoare la ghișeele instituției, din cauză că în cursul zilei de ieri nu se mai puteau încasa impozitele, pentru că reluarea funizării energiei electrice nu mai era posibilă până la ora 17.00. „I-am rugat pe colegii mei să pună afișe pe uși și să îi invite pe cetățeni să revină mâine dimineață (astăzi – n.r.) la Direcția de Impozite și Taxe, pentru că am fost informați că reluarea furnizării energiei electrice la instituție nu poate fi făcută până la ora 17.00“, a declarat pentru GdS directoarea Direcției de Impozite și Taxe din cadrul Primăriei Craiova, Elena Bonescu. Ea a mai precizat că era o întrerupere programată a energiei electrice pentru o lucrare în zonă.
Conform datelor publicate de CEZ pe internet, erau anunțate două întreruperi programate ale energiei electrice în zona Pieței Centrale de pe Calea București, la PT 199, ultima întrerupere fiind anunțată între orele 13.00-17.00.

Alte patru puncte de colectare a impozitelor în Craiova

La sediul DIT din Piața Centrală, tot timpul sunt cozi interminabile, dar mai ales în primele zile ale anului, când oamenii dau buluc să își plătească impozitele locale. Întrebată cum poate fi evitată aglomerația de la ghișee, directoarea DIT Craiova, Elena Bonescu, a precizat aseară, la emisiunea „Economia Sudului“, de la Alege TV, că de anul acesta s-au mai deschis în Craiova patru puncte de colectare a impozitelor și taxelor locale: în Brazdă (str. Doljului, nr. 37, bl. G4, parter), în Rovine (str. Nicolae Iorga, nr. 31, bl. E1, parter), în 1 Mai (str. Independenţei nr. 12, bl.7, parter), în Lăpuş (Calea Bucureşti, nr. 137, bl.T6, parter). Dintre acestea, doar trei sunt operaționale în acest moment, iar cel din Lăpuș va fi dat în folosință zilele următoare, din cauză că există probleme cu soft-ul, a spus Elena Bonescu. Aceste puncte de încasare a impozitelor se adaugă celor deja existente: în Piața Centrală, în Craiovița Nouă și pe strada Mitropolit Firmilian.
Precizăm că reducerea de 10% din impozit se obține de contribuabili dacă își plătesc impozitele pe locuințe și pe mijloacele de transport până la 31 martie 2016.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS