20.9 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalRevin ninsorile în Oltenia

Revin ninsorile în Oltenia

Administraţia Naţională de Meteorologie a transmis estimarea valorilor termice şi a precipitaţiilor în intervalul 11 – 24 ianuarie. Estimarea   este   realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la  Reading, Anglia.

În Oltenia, în primele zile ale ale intervalului va fi mult mai cald decât în mod obişnuit la această dată, iar media temperaturilor maxime va fi de 9…11 grade şi a celor minime de 2…3 grade. Începând cu data de 13 ianuarie, vremea va intra într-un proces de răcire, iar în intervalul 18-21 ianuarie, când va fi cel mai frig, valorile diurne nu vor mai depăşi, în medie, -4…-3 grade, iar cele nocturne vor coborî uşor sub -10 grade. Apoi, până la sfârşitul intervalului de prognoză, regimul termic va creşte treptat, spre valori apropiate de cele normale climatologic în a doua decadă a lunii ianuarie, şi se vor înregistra, în medie, 0 grade ziua şi – 8 grade noaptea. Vor fi posibile precipitaţii aproape în fiecare zi, dar cu o probabilitate mai mare în intervalul 15-20 ianuarie, atunci când vor predomina ninsorile.

La munte, în prima săptămână vremea se va răci accentuat. Astfel, la începutul intervalului vor fi valori medii diurne de 6…7 grade şi nocturne de aproximativ 0 grade, iar pe 18 şi 19 ianuarie se vor înregistra -12 grade ziua şi -18 grade noaptea. Apoi regimul termic va marca o creştere treptată, astfel încât, la sfârşitul intervalului de prognoză, media temperaturilor maxime va fi de -6…-4 grade şi a celor minime se va situa în jurul a -12 grade. În prima zi se vor semnala precipitaţii sub formă de ploaie şi lapoviţă, apoi va ninge, cu o
probabilitate mai mare şi mai abundent, în intervalele 11-14 ianuarie, respectiv 15-18 ianuarie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS