10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPrimarul din Tătulești, împușcat la vânătoare

Primarul din Tătulești, împușcat la vânătoare

Primarul comunei Tătuleşti din judeţul Olt, Lucian Istrate, a fost împuşcat mortal, sâmbătă la amiază, în timp ce se afla la o partidă de vânătoare pe un fond din comună.
Din primele cercetări ale polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Olt s-a stabilit că edilul Istrate participa în calitate de gonac la vânătoare și a fost împușcat din greșeală de un vânător din Pitești.
„La data de 9 ianuarie, am fost sesizaţi prin 112 de către un bărbat, de 43 ani, din municipiul Piteşti, despre faptul că, în timp ce se aflau pe un fond  de vânătoare din comuna Tătuleşti, la o partidă de vânătoare, a împuşcat accidental, în zona pieptului, un bărbat, de 49 ani, din comuna Tătuleşti, participant la vânătoare. La scurt timp, bărbatul împuşcat a decedat. Din primele cercetări s-a stabilit că partida de vânătoare, de fazani şi iepuri, era autorizată, la aceasta participând șapte vânători, deţinători legali de armă de vânătoare, şi cinci gonaci. Persoana decedată nu este deţinătoare de armă de vânătoare, aceasta participând în calitate de gonac“, au explicat polițiștii olteni.
După apelul prin 112, la locul incidentului a fost trimisă și o ambulanță, însă medicii nu au putut face nimic pentru edilul Istrate, care a decedat la scurt timp după ce a fost împușcat în piept. Oamenii legii au mai precizat că a fost întocmit un dosar penal în care se fac cercetări pentru comiterea infracțiunii de ucidere din culpă.
Potrivit unor surse din cadrul anchetei, vânătorul care l-a împuşcat accidental pe primarul Istrate și-a pierdut fiul de șapte ani în anul 2009, după ce a fost împușcat accidental cu o armă de vânătoare de un băiat de 14 ani.
Astfel, în februarie 2009, fiul bărbatului, care abia împlinise şapte ani, a mers în vizită la un băiat de 14 ani din Tătuleşti, iar cei doi copii au început să se joace cu arma de vânătoare a tatălui adolescentului. La un moment dat, copilul de 14 ani a îndreptat arma spre cel mic și a apăsat pe trăgaci. Copilul a fost împuşcat în cap și a murit pe loc.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS