21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjIncendiu la priveghi

Incendiu la priveghi

Un incendiu a izbucnit ieri-dimineață în satul Larga, din comuna gorjeană Mușetești, acolo unde mai mulți localnici participau la un priveghi.
Pompierii gorjeni au intervenit pentru stingerea focului, însă acesta s-a extins și la o anexă a gospodăriei. Participanții la priveghi au reușit să scoată din casă sicriul cu trupul neînsuflețit.
Primarul din Mușetești, Ion Ciobea, susține că drama familiei este cu atât mai mare cu cât va trebui, pe lângă cheltuielile cu înmormântarea persoanei decedate, să suporte și costurile pentru reparația locuinței și a bunurilor care au ars în incendiu. „Din câte am înţeles, un copil ar fi deschis ochiul la aragaz şi focul a pornit de la lumânări. S-a aprins gazul emanat de la aragazul pe butelie. A luat foc o anexă, dar s-a stins şi totul este în regulă. Nu ştiu exact cum s-au petrecut lucrurile, dar este cert că s-au produs pagube. Nu a fost rănit nimeni, deşi la faţa locului a ajuns o ambulanţă“, a declarat Ion Ciobea, primarul din Muşeteşti.
Mihai Avramescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Gorj, a declarat că focul a cuprins acoperişul imobilului. „În urma incendiului au ars aproximativ două tone de plante furajere depozitate în podul anexei gospodăreşti, precum şi acoperişul în totalitate. Cauza probabilă a incendiului este flacăra provenită de la aparatul de gătit, respectiv un aragaz. Împrejurarea a determinat scăpări de gaze combustibile. Nu au existat victime“, a declarat Mihai Avramescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS