10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljProfesorii intră în concursul pentru gradații de merit

Profesorii intră în concursul pentru gradații de merit

La concursul pentru gradații de merit poate participa personalul didactic de predare, personalul didactic cu funcții de conducere și control, dar și personalul didactic auxiliar
La concursul pentru gradații de merit poate participa personalul didactic de predare, personalul didactic cu funcții de conducere și control, dar și personalul didactic auxiliar

Cadrele didactice care au obținut performanțe, dar și cele care au contribuit cu idei inovative la îmbunătățirea activității didactice pot beneficia de gradație de merit, care reprezintă 25% din salariul de bază. Gradația se acordă prin concurs care va începe anul viitor pe baza metodologiei publicate în aceste zile de Ministerul Educației.

La concursul pentru gradația de merit pot participa cadrele didactice, dar și personalul didactic auxiliar cu o vechime de minimum patru ani în sistemul de învățământ și care a obținut rezultate deosebite în acest timp. Activitatea cadrelor didactice se face pe baza unui punctaj care se stabilește la nivelul Inspectoratului Școlar Județean Dolj. Potrivit metodologiei, rezultatele deosebite obținute cu preșcolarii și elevii vor avea ponderea 80%, performanțele deosebite în inovarea didactică sau managerială în care este inclusă elaborarea de programe școlare, cărți, activitatea de evaluator de manuale, activitatea de metodist au o pondere de 10%. De asemenea, participarea la proiecte este luată în calcul în fișă și are o pondere de 5% și tot atât are și contribuția la dezvoltarea instituțională, capitol ce implică atragere de finanțare extrabugetară.
De asemenea, la acest concurs pot participa și directorii de unități școlare care vor beneficia de o evaluare distinctă. „La concursul pentru gradațiile de merit se pot înscrie toate cadrele didactice. Se includ atât dascălii cu contracte pe perioadă determinată, cât și cei cu contracte pe perioadă nedeterminată, care au obținut performanțe deosebite. Evaluarea lor se va face de comisia paritară. Stabilirea punctajului și elaborarea grilei specifice de evaluare sunt de competența comisiei paritare de la nivelul Inspectoratului Școlar în perioada 8-19 februarie. Dosarele pentru concursul de acordare a gradației de merit se depun în perioada 1-18 martie 2016“, a precizat Nicoleta Lițoiu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Dolj. La concursul pentru obținerea gradației de merit pot participa și cadrele didactice care beneficiază de acest spor până pe 31 august 2016. În urma concursului, beneficiarii trebuie să nu depășească ponderea de 16% din numărul de cadre didactice sau 16% din totalul personalului didactic auxiliar. De asemenea, cei care vor beneficia de gradație de merit vor primi un spor în cuantum de 25% din salariul de bază pentru o perioadă de cinci ani, începând cu anul școlar următor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS