15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiovenii au susținut performanța la spectacolul „Popas Folcloric de Crăciun“

Craiovenii au susținut performanța la spectacolul „Popas Folcloric de Crăciun“

Sute de persoane au participat marți seară la spectacolul „Popas Folcloric de Crăciun“ organizat de Alege TV și Gazeta de Sud la Opera Română Craiova. Evenimentul a adus pe scenă artiști consacrați, dar și o elevă cu o frumoasă performanță școlară, Mădălina Stănășel, de la Colegiul Național „Frații Buzești“, medaliată cu argint la Olimpiada Internațională de Științe din Coreea de Sud. Spectacolul va fi difuzat pentru telespectatori în prima zi de Crăciun, pe postul Alege TV de la ora 20.00. 

Sala de spectacol a Operei Române din Craiova a fost, marți seară, plină de oameni veniți să asculte melodii de muzică populare consacrate, dar și să o cunoască pe cea mai recentă olimpică internațională, Mădălina Stănășel. Momentele artistice au fost pregătite cu ocazia Crăciunului, dar și pentru a răsplăti reușita olimpică a fetei.
Mădălina este o adolescentă din comuna Leu, care s-a făcut remarcată încă din gimnaziu, când era elevă la Școala „Nicolae Barbu Locusteanu“ din localitatea natală. A reușit să obțină rezultate frumoase la concursurile școlare de fizică, chimie și biologie. Noi am cunoscut-o în 2014, în luna aprilie. Pe atunci, Mădălina era în clasa a VIII-a și se calificase la olimpiada de matematică, dar și la cea de chimie. Nu a reușit să participe la ambele competiții pentru că se derulau în aceeași perioadă, așa că a ales chimia. Stătea și câte opt ore pe zi la școală pentru a se pregăti pentru concurs. Acasă, continua pregătirea și învăța și pentru Evaluarea Națională. Își dorea să ajungă elevă a Colegiului Național «Frații Buzești» din Craiova, ca sora sa mai mare. Și a reușit! A continuat să se pregătească și a ajuns să reprezinte România la Olimpiada Internațională de Științe din Coreea de Sud, de unde a revenit cu medalie de argint. Experiența ei a împărtășit-o și celor care au venit să o cunoască, marți seară, la Opera Română. „A fost o experiență de neuitat. A fost prima mea competiție internațională. Pasiunea pentru științele exacte a început încă din școala generală. La început, sora mea m-a îndrumat mai mult spre științe. Apoi, în gimnaziu, cu ajutorul doamnei profesor de chimie am început să particip la olimpiade și să iau mai multe premii. Am continuat pregătirea la liceu și am obținut aceste performanțe“, a povestit Mădălina.
Pentru anul viitor, eleva Colegiului Național „Frații Buzești“ din Craiova este calificată în lotul lărgit al României pentru Olimpiada de Științe a Uniunii Europene. Își dorește, de asemenea, să participe și la Olimpiada de Chimie. „Sunt emoționată să văd atâta lume la acest spectacol, vă mulțumesc și vă asigur că voi încerca să nu vă dezamăgesc nici pe viitor“, a mai spus Mădălina.

Un spectacol de neuitat

Pentru a răsplăti aceste performanțe, artiști din toate zonele Olteniei s-au adunat și au făcut un spectacol de neuitat. Programul a fost deschis cu un program de colinde interpretate de elevii de la Ansamblul „Izvorașul“ condus de profesorul Ion Luican, de la secția externă a Școlii Populare de Artă din Târgu Jiu. S-au făcut auzite și cântece de joc și voie bună acompaniate de orchestra Ansamblului „Maria Tănase“ și interpretate de Niculina Stoican, Eugenia Filip, Liviu Dică, Lavinia Bîrsoghe, Cristian Bănățeanu, Delia Barbu și Marian Medregoniu.
Fiind un spectacol de Crăciun, nu au lipsit nici dansurile și muzica specifice acestui moment, oferite de copiii costumați în Moș Crăciun, pregătiți de Oana Paciurea, de la KOP Dance Schooll. La eveniment a fost prezent și primarul comunei Leu, Iulian Cristescu. „Am fost de la început alături de Mădălina și mă bucur că acum o vedem pe o scenă atât de mare, răsplătită pentru performanțele ei. Felicitări, Mădălina, te susținem în continuare!“, a spus primarul Iulian Cristescu.
Spectacolul va fi difuzat în întregime în prima zi de Crăciun, de la ora 20.00, la Alege TV.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS