12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjFinanţele pierd cele mai profitabile firme

Finanţele pierd cele mai profitabile firme

Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Gorj va avea un nivel al încasărilor redus considerabil, începând de anul viitor. În urma unei decizii luate de Autoritatea Naţională de Administrare Fiscală, cei mai importanţi agenţi economici de la nivel local vor aparţine de anul viitor de direcţiile regionale. Este vorba de firmele care aduc încasări importante la bugetele administraţiilor judeţene ale finanţelor publice. Lunar, Ministerul Finanţelor Publice repartizează fiecărei administraţii locale programul încasărilor care trebuie realizat. Este vorba de sumele care trebuie colectate la bugetul de stat de la agenţii economici, precum şi de sumele care sunt plătite de administratorii de firmă la bugetul asigurărilor sociale şi fondurilor speciale. La nivelul judeţului Gorj, sute de întreprinderi mici şi mijlocii vor aparţine din luna ianuarie a anului viitor direct de Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Craiova.

Pierdere lunară de 25 de milioane de lei

Marin Ciumag, directorul Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Gorj, a declarat că trecerea agenţilor economici mici şi mijlocii din subordinea instituţiei pe care o conduce în subordinea direcţiei regionale va presupune redimensionarea nivelului încasărilor la bugetul general consolidat şi la celelalte bugete, respectiv cele de asigurări şi speciale. Potrivit estimărilor, Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Gorj va încasa lunar cu 25 de milioane de lei mai puţin, raportat la nivelul actual al încasărilor.
„A fost realizată o primă listă asupra căreia s-a revenit. Potrivit ultimelor date, 235 de agenţi economici înregistraţi în Gorj, reprezentând întreprinderi mici şi mijlocii, vor trece de anul viitor direct în subordinea Direcţiei Regionale a Finanţelor Publice Craiova. 140 din total sunt întreprinderi mijlocii, iar diferenţa – întreprinderi mici“, a declarat Marin Ciumag, directorul Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Gorj. În prezent, în judeţul Gorj, sunt înregistraţi 12.400 de agenţi economici, din care o mie sunt firme inactive. Faţă de anul trecut, la finalul anului 2015 se înregistrează un plus de 1.300 de societăţi comerciale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS