10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjSe deblochează lucrările la Stadionul Municipal

Se deblochează lucrările la Stadionul Municipal

Lucrările la Stadionul Municipal sunt întrerupte de trei luni
Lucrările la Stadionul Municipal sunt întrerupte de trei luni

Două proiecte de hotărâre de guvern, care vor rezolva problemele construcției Stadionului Municipal din Târgu Jiu, s-au aflat ieri în atenţia miniştrilor Cabinetului Cioloş. Fără aprobarea celor două acte normative nu se puteau continua lucrările la noua arenă din municipiu. Este vorba de o investiţie de peste 20 de milioane de euro, din fonduri publice, care este blocată de mai bine de trei luni. Lucrările ar fi trebuit să înceapă în luna septembrie, însă birocraţia a blocat derularea contractului semnat între Compania Naţională de Investiţii şi constructor, acelaşi care a ridicat Cluj Arena. Firma de construcţii a demolat deja cea mai mare parte din stadion, deşi nu au fost realizate toate documentaţiile necesare. Este şi motivul pentru care tribuna 0 se află în continuare în picioare, amplasamentul nefiind predat integral către Compania Naţională de Investiţii, care, la rândul său, ar fi trebuit să îl predea constructorului.

De ce mai era nevoie

Pentru deblocarea lucrărilor la noul stadion municipal din Târgu Jiu era nevoie de o hotărâre de guvern prin care să fie transferate imobile de la Ministerul Tineretului şi Sportului în domeniul public al municipiului Târgu Jiu. Este vorba de spațiile care nu au putut fi demolate până acum, adică tribuna oficială care este lipită de hotelul Sport. De asemenea, printr-un alt act normativ, au fost actualizate valorile de inventar ale bunurilor transferate în domeniul public al municipiului. Prin urmare, în prezent sunt întrunite condiţiile ca autoritatea locală să predea bunurile către Compania Naţională de Investiţii, iar amplasamentul să fie predat mai departe constructorului. Potrivit autorităţilor locale, lucrările vor putea fi demarate imediat, fără a mai exista vreo interdicţie. Din nefericire, au fost pierdute luni bune în care puteau fi realizate lucrările la fundaţia noii arene, cele mai dificil de executat, având în vedere că se va lucra cu betoane şi se va depinde şi de starea vremii, şi de temperaturi.

Arenă cu hotel de patru stele

Noul Stadion Municipal din Târgu Jiu ar fi trebuit să fie ridicat în acelaşi timp cu stadionul din Craiova. Birocraţia a împiedicat desfăşurarea normală a lucrărilor şi s-a ajuns la luni bune de întârziere. Potrivit proiectului, noua arenă va avea o capacitate de 12.386 de locuri. Dintre acestea, 10.840 vor fi pentru public – 5.840 de locuri la tribuna a II-a şi 5.000 în tribuna I, iar restul vor fi destinate persoanelor cu handicap locomotor şi însoţitorilor lor. Pentru oficiali, stadionul va avea 990 de locuri în loje, iar pentru presă vor fi amenajate 280 de locuri. Hotelul de patru stele care va fi construit în zona de nord va include, pe lângă altele, la subsol o zonă pentru spaţii tehnice, la parter – spaţiu pentru recepţie şi spaţii de launch, la etajele I şi II – spaţii de cazare, iar la etajul III – o terasă acoperită de copertina stadionului şi o sală de mese. Hotelul va avea 38 de camere şi două apartamente. Stadionul va mai include o pistă de atletism cu suprafaţă sintetică extinsă la şase culoare, lungimea de 400 de metri înglobând şi pista de sprint de 130 de metri. Noul stadion va îndeplini cerinţele UEFA pentru categoria IV de clasificare a stadioanelor, putând să găzduiască inclusiv meciuri din cupele europene.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS